CHP Kadın Kolları Başkanı Merve Kır; CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’a nezaket ziyareti yaptığı için görevden alınan MHP Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları'ndan Sorumlu Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Mevlüde Yalçıner’ın görevden alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Kır yaptığı açıklamada;

“Türk siyasetinde son günlerde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Ülkemizin köklü partilerinden MHP’de yaşanan bu gelişmeleri akılla, izanla, ahlakla izah etmek mümkün değildir. 

Yakın geçmişte yaşananları tekrarlayacak değilim, kamuoyu zaten biliyor. Ancak son olarak MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un hayat pahalılığını şikayet ettiği konuşmasından sonra, parti disiplin kuruluna sevki üzerine, Kayseri’de bir MHP’li Belediye Meclis Üyesi’nin istifasının ve arkasından saldırıya uğramasının yankıları henüz sürerken, ilimizde de ilginç bir gelişme yaşandı. 

MHP Zonguldak İl Kadın, Aile, Çocuk ve Engellilerden Sorunlu Başkan Yardımcısı Mevlüde Yalçıner görevinden alındı. Görevden alınmasının sebebi akıllara ziyan. Neymiş, geçtiğimiz aylarda eşini kaybeden Zonguldak CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’a nezaket ziyarettinde bulunmuş. 

Kamuoyuna yansıyan bilgilerin aksine iddialar; MHP’nin etkili isimlerinden Semih Yalçın bu olay üzerine harekete geçmiş ve MHP Zonguldak İl Başkanını arayarak Mevlüde Yalçıner’in görevden alınmasının talimatını vermiş olduğu yönünde.

Tüm siyasi partilerin yetkililerine bir hatırlatma yapmak isterim. Zonguldak küçük bir şehir. Bu şehirde siyaset yapanlar, hangi partide olursa olsunlar yüz yüze bakıyorlar ve tanışıyorlar. Bir siyasetçinin gelenek ve göreneklere uygun olarak, başka bir partili siyasetçiyi nezaketen ziyarette bulunması insani bir davranıştır. Farklı ideolojiler insanlığı unutmamıza sebep olmamalı, en yakın zamanda kendilerini de parti gözetmeden Merkez İlçe Başkanımıza başsağlığına bekliyoruz.

Bu sebeple bir parti yetkilisinin görevden alınması, milliyetçi ve maneviyatçı olduğu belirtilen MHP’nin ilkelerine ve partiler arası ilişkilerine hiç uygun düşmemiştir. Daha düne kadar CHP ile aynı safta muhalefet yapan, politika yürütenlerin bugünkü davranışları, iktidarı desteklemelerinin bir sonucuysa hiç olmamıştır.

Toplumu bölen ve ayrıştıran, siyasette görev alan bir kaç kadını ötekileştiren bu yaklaşımı şiddetle kınadığımı vurguluyorum.” dedi

Editör: TE Bilişim