Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü sorununu bir türlü çözemeyince sorun aylardır dolmuşlarla giderilmeye çalışılıyor. Bu şekilde vatandaşlar daha fazla ücret ödemenin ötesinde özellikle akşam ve gece saatlerinde araç olmadığı için yürümek zorunda kalıyor. 
Zonguldak Belediye’sinin farklı alternatif arayışları da hayata geçmeyince olan gariban halka oluyor.

MECLİS SINIFTA KALDI
Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri konusunda Belediye yönetimi ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile birlikte her zaman halk adına siyaset yaptığını söyleyen Ak Partili, CHP’li, MHP’li ve İYİ Partili meclis üyeleri de sınıfta kaldı. 
Başkan Alan her zaman sorumluluğu yüklenici firmalara atsa da halk sorunun asıl sahibinin belediyeler olduğunu çok net biliyor ve görüyor.
Diğer yandan tavır koyamayan, çözüm ortağı olamayan meclis üyelerinin bu rahatlığı da halktan tepki çekiyor. Özellikle soğuk havalarda geç saatlerde işten çıkarak son otobüs ile evlerine ulaşma hayali kuran insanları hayal kırıklığına uğratan belediye yönetimi ve meclis üyelerinin keyfi yerinde.

AK PARTİLİ ÜYELER NEDEN VAR?
Zonguldak Belediyesi’nin Ak Partili üyeleri halktan geldiklerini unutmuş Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a ulaşamaz olmuş. Yaşanan sorunları başkan Alan’a iletemeyen meclis üyelerine tepki gösteren mağdur vatandaşlar; 
“Seçim zamanı kapılarımızdan ayrılmayan, destek verdiğimiz meclis üyelerimiz şimdi bizden köşe bucak kaçıyor. Çektiğimiz sıkıntıları sorduğumuzda önceden ‘Başkan halledecek’ diyorlardı şimdi ise; ‘başkan bizi de dinlemiyor’ diyorlar. İktidar partili belediyemizin bize, Zonguldaklılara yaşattığı inanılır gibi değil. Bizim en temel hakkımız ulaşım hakkı. Türkiye’nin neresinde böyle rezalet var? Belediyecilik konusunda ‘gönül belediyeciliği’ diyen onlar değimliydi. Cumhurbaşkanımız böyle bir şeyi görse ne diyecekler. Bu mu gönül belediyeciliği?” diye tepki gösterdi.

CHP’Lİ ÜYELER BOŞ TENEKE!
Z HABER’e konuşan vatandaşlar; 
“CHP’nin üyeleri ve diğerleri ne işe yarıyor. Mecliste muhalefet niye var? Bu halkın meselesi. Garibanın meselesi. Çözüm için hiçbir çalışmaları yok. Bir iki tanesi var boş teneke gibi sesleri çıkıyor. Kukla mı bunlar? Bizler onları vitrin süsü diye mi gönderdik? Yazıklar olsun hepsine. Halk otobüsleri aylardır çalışmayan bir belediyecilik olur mu? Tabi hepsinin arabası var. Allah daha çok versin. Bir gece gelsinler. İşten çıkıp bizimle yürüsünler bakalım” diye tepkilerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim