Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak'ta kanaat önderleri, muhtarlar ve STK temsilcileriyle yaptığı toplantıda Uzun Mehmet yerine “Uzun Hasan’ın topraklarındayız” ve 1.5 milyar ton yerine 1.5 milyon ton kömür rezervi sözleri Ak Partililerin diline düştü.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dedeman'da düzenlenen toplantıda açıklama yaptığı sırada taşkömürü konusuna da değindi. Kılıçdaroğlu, kömürü bulan Uzun Mehmet yerine “Uzun Hasan’ın topraklarındayız”.  dedi. Bir süre sonra da Zonguldak'taki kömür rezervini anlatırken '1.5 milyon ton' dedi. Seyircilerin uyarısı üzerine özür dileyen Kılıçdaroğlu, sözlerini 1.5 milyar ton olarak düzeltti.
Kılıçdaroğlu'nun sözleri, AK Partililerin gözünden kaçmadı. AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, açıklamaların videosunu alarak sosyal medyalarında paylaştı. Kemal Sunal'un Sakar Şakir film müziğiyle paylaşılan videonun altına da, "Zonguldak'ımızdan bir haber başkan. Şaşırdık mı?" yazıldı.