CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun geçtiğimiz gün Belediye Meclisinde yaşananlara tepki gösterdi.

Başkan Alan’ın nezaket kurallarından bihaber olduğunu belirten Uzun  “Kendisini ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinin atarlı giderli karakterlerinden biri zanneden bir Belediye Başkanımız var” dedi.

Uzun’un açıklaması şu şekilde:
"Dün Belediye Meclisi’nde yaşananlara şahit olmak çok can sıkıcıydı bizler için.

20 yıldır  ülkeye  iktidar edenlerin ötekileştirici ,kutuplaştırıcı nefret dilinin ,Zonguldak Belediye’sini almalarıyla gözlerimizin içine bakarak tehditler,had bildirmeler ,mikrofon kapattırmalar ve verecek cevabı olmayan aciz, zayıf karakterlerin takındığı alaycı ifadelere maruz kalmak “Siz, sayın” gibi nezaket ifade eden kelimelerden bihaber   Belediye Başkanı’nın tavırlarını ibretle izledik.

Kendisini ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinin atarlı giderli karakterlerinden biri zanneden bir Belediye Başkanımız var ! Ergen yaşlarında çok seyretmiş sanırım etkisi hala sürüyor ....

Dikensiz gül bahçesi istiyor kendileri !

Muhalefetiyle ,yerel basınıyla yaptıkları sorgulanmasın ,eleştirilmesin  hep  eyvallah edilsin istiyor....Oysa ki fikirlerin çarpışmasından hakikat doğar sayın Başkan !

Olmamışlık böyle bir şey sayın Başkan akı kara ,karayı ak sanırsın  ;herkesi kendin gibi sanırsın!

Kendini pazarladığı kadar başarılı sanan ,iyi niyetten anlamayan doğruluğa ,dürüstlüğe kin duyan ,bilgisi olmadığı kadar fikri olan Siz ; hamaset dolu açıklamalarınızla günü kurtardığınızı düşünsenizde dev aynanız kırıldığında boy aynanızla yüzleşeceksiniz ..

20 yıldır muktedir bir iktidar olarak Zonguldak’a çakmadığınız ,belediye sizde değil diye çakılmasını engellediğiniz çivileri unutturmaya çalışarak ,bir türlü sonuca ulaştıramadığınız betonarme projelerinizi Zonguldak halkının kafasına kakmanız ,lütuf gibi sunmanız cabası....

Zonguldak binlerce maden şehidiyle ödenecek tüm bedelleri ödemiştir ve alacaklıdır!!

Vaat ettiğiniz her şeyi paşa paşa yapacaksınız ..Yapmak zorundasınız !

Tavır ve üslubunuza  da  daha dikkat ederek konuşmak zorundasınız .Siz bu şehri yönetiyorsunuz !!  Karşınızda marabalarınız yok ,bu şehrin  seçilmiş temsilcileri var .

Ayrıca şunu belirtmek isterim ; Cumhuriyet Halk Partisi’nde seçilmiş görevi olan tüm bireyler gördüğü lüzum üzerine her konuda görüş bildirebilir ve açıklama yapabilir .Bu ülkenin kurucu iradesi olarak sorumluluk hepimizin eşit olarak omuzundadır .Herkes mevkidaşına cevap versin nasihatiniz sizi bağlar."