Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiyesinin isabet ettiği 4 biletten 3'ü satılmadı, aslan payı kasada kaldı.

Sisal Şans tarafından gerçekleştirilen Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde 100 milyon TL’lik büyük ikramiye çeyrek bilete isabet ederken, aynı numaraya sahip 4 çeyrek biletlerden 3'ünün satılmadığı ortaya çıktı.

25 milyon liralık ikramiyenin Manisa’ya gittiği çekilişte, satılmayan biletlere isabet eden 75 milyon lira ise Türkiye Varlık Fonunun (TVF) kasasında kaldı.

Büyük ikramiyenin isabet ettiği çeyrek biletlerden üçünün satılmamış olması ülke gündeminde en çok konuşulan konulardan biri olurken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, “Beklenen oldu, talih kuşu kasaya kondu” diyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Vatandaş, umudunu piyango biletinde ararken, beklenen oldu, talih kuşu yine kasaya kondu, 100 milyon liralık büyük ikramiyenin 75 milyon lirası satılmayan biletlere isabet etti.

Milli Piyango İdaresi kanununa göre, yılbaşı özel çekilişlerinde büyük ikramiyenin mutlaka satılan bir bilete çıkması gerekiyordu. Satılmayan bir bilete ikramiye isabet ederse çekiliş tekrar ediliyordu.

Bu yasa vatandaş en azından yılbaşı piyangosunda ikramiyesini alsın diye konulmuş. Ancak ne tuhaftır ki bu çekilişte de vatandaşın aleyhine, kasanın ise menfaatine olabilecek en düşük ihtimal gerçekleşti, piyango bir çeyrek bilete isabet etti. İkramiyenin isabet ettiği 4 biletten 3'ü satılmadı, çekiliş geçerli sayıldı, aslan payı da kasada kaldı.

Kalan parayla ilgili süreç de şöyle işleyecek; Milli Piyangonun şans oyunu çekiliş haklarının devredildiği Sisal Şans, yaptığı çekilişlerinden toplamış olduğu hasılatın tümünü önce Türkiye Varlık Fonuna aktaracak. TVF’de vergi ödemelerinden sonra kalan tutarın yüzde 9 buçuğunu Sisal Şans’a geri aktaracak. Dolayısıyla büyük ikramiye tutarları kasaya kaldıkça hasılat arttığı için hem TVF hem de Sisal Şans kazanmış olacak.

Yani bu çekilişte de piyango aslında TVF ve Sisal Şans’a vurdu, tek kaybeden ise yine vatandaş oldu.”