Bahattin Arı, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Partimizin yeni döneme uygun parti politikalarını yeniden belirlemek, bu politikaları hayata geçirmek üzere yapılması gereken kongre süreçlerinden önemli basamağı olan delege seçimleri sonrasında Merkez ilçe seçimlerine gidiyoruz.

Bu seçimlere giderken bir yandan kentin sorunları üst üste yığılmış, yatırımların durduğu, işsizliğin, yoksulluğun, açlığın hemen yanı başımız da komşumuzda, sokakta, caddede yüz yüze geldiğimiz, gençlerimizin işsizlikle boğuştuğu, kadınlarımızın her gün şiddetle karşı karşıya geldiği bir süreçten geçiyoruz. Çocuklarımızın sibyan mekteplerinde eğitim gördüğü, siyasal islamın kentte derinlemesine nüfus ettiği günler yaşıyoruz.

Diğer yandan havamızı kirleten termik cehennemine dönüştürülen bölgemizde insanlarımızın sağlıkları elden giderken, işsizliğin verdiği sorunlar nedeniyle kapatılan termik santrallere karşı çıkan bir toplumsal ruh halinde, insan sağlığını değil, kar kapılarımızı niye kapattınız diyen sesleri duyuyoruz.

Sağlık sektörünün çöktüğü, hastanelerimizde yoğun bakım ünitelerinin yetmediği, bir stent takılamadığı için yollarda ölen yurttaşlarımızın haberlerini sadece izliyoruz. Çalışanların basit gerekçelerle işlerinden edildiği, kamu emekçilerinden ihraç edilenlerin hala işlerine dönmediği ve yaşam mücadelesi verdiği bir kentte yaşıyoruz.

Tüm bunların ana sorumlusu olan AKP iktidarı, yaşananlardan sorumlu değilmiş gibi her gün basında, kamuoyunda işsizliği çözmüş, bütün yatırımları yapmış,dersiniz ki Zonguldak yeniden Türkiye’nin Almanya’sı durumuna getirmişler gibi ülkeyi 18 yıldır onlar yönetmiyorcasına, caddede, sokakta geziyor, o tv den bu tv ye programlara çıkararak ahkam kesmeye devam ediyorlar..

İşte böyle bir ortamda bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak 19 Ocak’ta Merkez İlçe kongresine gidiyoruz. Buradan merkez İlçe kongrelerini tamamlamış göreve gelmiş tüm başkan ve yöneticilerimize başarılar diliyorum.

Değerli Basın emekçileri, kıymetli dostlarım

Partilerde kongreler, genel olarak kentte yaşayan tüm halkın sorunlarına çözüm üretecek, bunun için nasıl yol ve yöntemler bulup, programlar oluşturacak ve özelde kentimizi yaşanabilir bir kent yaratmada neler yapılmasına ön ayak olacak değerlendirmelerin yapıldığı, kararlarının alındığı, yeni kadrolarının göreve geldiği en önemli toplantılardan biri.

İşte ben ve ekibim yukarıda saydığım kentin ve kent insanının yaşadığı bu sorunlara çözüm üretmek, geleceğe ümitle bakmak, gençlerimizin kadınlarımızın, dezavantajlı gruplarımızın daha iyi, daha mutlu bir yaşam için mücadeleye hazır olduğumuzu, bu göreve talip olduğumuzu buradan bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak istedim. Sokak sokak ev ev,köy köy dertlere derman olmak için 19 Ocak’ta yapılacak olan Merkez İlçe Başkanlığına adayım.

''Şeffaf yönetime ihtiyaç var''

Değerli Basın emekçileri, kıymetli partililerim

31 Mart seçimlerinin üzerinden neredeyse 10 ay geçti. Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm ülkede, özellikle metropollerde toplumsal muhalefeti örgütleyerek 18 Yıllık AKP iktidarına önemli bir darbe vuruldu. Kararan umutlar yeniden yeşerdi. Ne yazıkki özellikle Merkez İlçe,Kozlu ve Kilimli üçgeninde tersi oldu.Merkez İlçe ve Kilimli’de Belediyeleri kaybettik.Bunun nedenlerini niçinlerini hepimiz biliyoruz.Fakat bunları tartışma ortamını bulamadık. İşte tüm bunları cesaretle tartışmak, eksikleri tesbit etmek, yapılan hatalardan ders çıkarmak için 19 Ocak’ta yapacağımız kongre geleceğimiz, yeniden yerelde iktidar olmak için oldukça önem taşıyor.

Bu kongre yerelde iktidar olmanın da ötesinde kenti yaşanabilir hale getirmek için parti politikalarının nasıl hayata geçirilmesi gerektiğinin yada nasıl geçirileceğinin de bir anlamda yönünün belirleneceği, kadrolarının seçileceği bir kongre.

Bu sorunlara çözüm üretmek için, öncelikle deneyimli, cesaretli, siyasal birikimli liderliğe, kolektif çalışacak kadrolara, partiyi birleştirecek, kaynaştıracak, dayanışma duygusunu yeniden oluşturacak, üreten, açık, şeffaf hesap verebilir yönetime ihtiyaç var.

Bizler yeniden umut olmak, geleceğe güvenli bakmak için yol çıktık. Umarım parti üyelerimiz, delegelerimiz partinin geleceğini, kişilerin geleceğinin önüne koyar. 

Şimdiden tüm partililerimizi, delegelerimizi, kongreye davet ediyor yaşanan bu sürece parmak basmalarını ve sadece bizlerin değil kendi geleceklerinin de oylamalarını istiyorum.

Kararan umutları yeniden yeşertmek, içimizdeki kavgayı AKP ikidarının politikalarına çevirmek için, susmayacağız, korkmayacağız, yılmayacağız. Samimi ve sahici olacağız. Partimizi daha güçlü kılmak, birleştirmek, barıştırmak ve dayanışmayı yeniden örmek istiyoruz. Çünkü bugün CHP'li olmak devrimci olmak demektir.

Kalp soldan atıyor, her şey çok güzel olacak

Tekrar buraya kadar geldiğiniz ve yanımda dayanışma içinde olduğunuz için hepimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağolun."