Zonguldak’ın düşmen işgalinden kurtuluşunun 101. yılında Zonguldak Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerde İYİ Parti kesimi tören sonrası tepkilerini dile getirerek Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’dan özür dilemesini istedi.

Tören esnasında Zonguldak’ın kurtuluş yıl dönümü etkinliklerine katılamadığı için Selim Alan’a mesaj gönderen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kutlama mesajının okunmaması hatta kutlama mesajı gönderdiği için isminin geçmemesine tepki gösteren İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen “ Kutlama etkinliklerini Zonguldak Belediyesi düzenlediği için Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’a teşekkür eden ve katılamadığı için mesaj gönderen Genel Başkanımız Meral Akşener’in kutlama mesajı okunmadı. Okunmadığı gibi kutlama mesajı gönderenler kısmında ismi dahi zikredilmedi. Bu resmen yok saymaktır. Bunu da kabul etmemiz mümkün değil. Bu nedenle tepki gösterdik ve etkinliklerin devamına katılmayacağımızı ifade ettik. Protokol törenlerinde yine yerimizi alacağız. Ancak Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’dan özür gelmedikçe belediyenin düzenlediği törenlere katılmama kararı aldık.

Ayrıca Zonguldak’ın kurtuluş gününde Zonguldak’ı temsil etmemiz gerekmekte. Ege bölgesinin zeybek oyunu ile Zonguldak temsil edilemez. Burada Zonguldak’ı temsil edenlerin milli bir duruş sergilemesi gerekiyordu bu konuda da tepkimizi dile getirdik” dedi.

Editör: TE Bilişim