İYİ Parti Zonguldak İl ve Kdz.Ereğli İlçe yöneticilerinin yanısıra kurucu kurulundan istifalar da yaşanmaya devam ediyor.

Aralarında İYİ Parti’nin kurucu kurulu üyelerinin de bulunduğu Ereğli ve Zonguldak yönetim kurulu üyeleri basın açıklaması ile partiden istifa ettiklerini açıkladılar.
İstifalar ile ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Kdz.Ereğli Kurucu Kurulu üyesi ve ayrıca Zonguldak İl Disiplin Kurulu Başkanı Asım Tazegül, geçmişten bugüne iktidar yolunda yıldızı parlayan her partinin içinde bireysel hırs ve arzuları uğruna hizmet ettiği davayı ihanet eden insanların olduğunu belirterek, Truva atları ile, şer odakları ile geçmişte defalarca mücadele edip oyunlarını bozduklarını ve gerektiğinde bugün de mücadele ederek oyunlarını bozacaklarını söyledi.

“Bizim tepkimiz, tek adamlık zihniyetine ve “Ben yaptım oldu…, ben dedim oldu…” zihniyetiyledir.

Bizim tepkimiz, bütün uyarılarımıza rağmen gerçekleri göremeyen, bizi dikkate almayan, omurgalı bir duruş sergileyemeyen yöneticileredir” diyen Tazegül,  bu nedenlerle kendisinin ve beraber bu yolda yürüyen dava arkadaşları ile aldıkları ortak karar neticesinde, yönetimden, görevlerinden ve partilerinden istifa ettiklerini ifade etti.

Bu istifaların ardından herhangi bir partiye geçmenin söz konusu olamayacağını belirten Tazegül, siyasi hayatlarına İYİ Parti’yle son noktayı koyduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Siyaset hayatıma 1993 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nde üye ve delege olarak başladım.

2008 yılında, İl Yönetim Kurulu üyeliği sonrasında İl Başkan Yardımcılığı ve Üst Kurul Üyesi olarak siyasi hayatıma devam ederken; 2016 yılında Değişim sürecinde Sn.Meral Akşener ile beraber hareket ettik.

İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde Genel Başkanımızın görevlendirdiği Samsun Millet Vekilimiz Sn. Bedri Yaşar ve Yavuz Erkmen tarafından “Kurucu İl Başkanı” olmam teklif edildi.

Bu teklifi, “Zonguldak Halkı’nın Ereğli’li bir başkanı kabul etmeyeceğini, böyle bir durumun partiye zarar vereceğini” düşünerek kabul etmedim.

Sonrasında Genel Merkez’den Kdz.Ereğli kurucu ilçe başkanı olmayı talep ettim. Genel Başkanımızın onayı ile kabul edildim.

İYİ Partili olanlara toplum içinde linç ve karalama kampanyası yapılırken, İYİ Partili olmanın vatan haini olmaya eş tutulduğu bir dönemde, bu davaya inanmış kurucular kurulu arkadaşlarımız ile, tüm imkansızlık ve olumsuzluklara rağmen ilçemizde İYİ Parti’yi kurmanın gururunu yaşıyoruz.

Siyaset ortak bir amaç uğruna koşulan bir bayrak yarışıdır. Bu yolda inandığımız doğrulardan vazgeçmeden bizim doğrulardan vazgeçmeden bizim gibi davaya hizmet etmek isteyen yeni yüzlere ve taze kana her dönem ihtiyaç vardır.

Dava kutsaldır, kimsenin kişisel hırs ve arzularına teslim edilemez.

Bu nedenle her dönem değişimin gerekliliğine inanmış insanlar olarak, Bayrağı daha ileriye taşıyacağına inandığımız Sn.Evrim BALBALOĞLU ve ekibine teslim ettik.

Gerçek dava insanları görev değişimi yapsalar da mücadeleyi bırakmazlar ve tecrübeleri ile davalarını desteklemeye devam ederler.Biz de Zonguldak İl Başkanlığı’nın bize verdiği görevler de mücadelemize devam ettik.

Geçmişten bugüne iktidar yolunda yıldızı parlayan her partinin içinde bireysel hırs ve arzuları uğruna hizmet ettiği davaya ihanet eden insanlar olmuştur.

Büyük resmin bütününe bakıp gerçek amaçları okuyamayan “GAFLET UYKUSU”nda olan yöneticiler olmuştur.

Bundan sonra da olacaktır. İYİ insanların görevi de bunlarla mücadele etmektir.

Truva atları ile, şer odakları ile geçmişte defalarca mücadele edip oyunlarını bozduk, gerektiğinde bugün de mücadele eder oyunlarını bozarız.

Bizim tepkimiz, tek adamlık zihniyatine ve “Ben yaptım oldu…, ben dedim oldu…” zihniyetiyledir.

Bizim tepkimiz, bütün uyarılarımıza rağmen gerçekleri göremeyen, bizi dikkate almayan, omurgalı bir duruş sergileyemeyen yöneticileredir.

Bu nedenlerle ben ve benimle beraber bu yolda yürüyen arkadaşlarımız ile aldığımız ortak karar neticesinde, yönetimden, görevlerimizden ve partimizden istifa ettiğimizi siz basın mensupları ve kamuoyuna bildiririz.”

İSTİFA EDEN İYİ PARTİ YÖNETİCİLERİ
Kurucular Kurulu Asım Tazegül, Mehmet Likoğlu, Mahir Akbaba, Ozan Çapar, Hüseyin Uğuş, Fevzi Yüksel.
İl Yönetim: Mehmet Likoğlu(Teşkilat Başkanı), Murat Keskin (Siyasi İşler Başkanı)
İl Disiplin Kurulu Asil ve yedek: Asım Tazegül, Bayram Beceren, Mustafa Bıçkıcı
Kdz.Ereğli Yönetim Kurulu asil ve yedek
İlkgül Arkan, Ozan Çapar, Şükrü Şen, Naciye Bıçkıcı, Eylem Keskin, Gülnur Likoğlu, İbrahim Malhatun,Cevat Gökmen, Rıdvan Vayni

Editör: TE Bilişim