AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı'nın 7. Olağan Genel Kurulu başladı. Kongre İl Başkanı Zeki Tosun’un tek aday olarak katılımı ile gerçekleştiriliyor.

Zeki Tosun kongre öncesi kürsüden yapmış olduğu konuşmasında 2023 hedeflerini ve yapılan projeleri anlatarak şu ifadeleri kullandı:                                                                                            

“Değerli Milletvekillerim, İlçe Başkanlarım, Belediye Başkanlarım, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarım, meclis üyelerim, Kıymetli Ak Parti ailesi ve delegasyon, kongremize teşrif eden sivil toplum kuruluşu Başkan ve yöneticileri, değerli basın mensupları sizleri sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum. 7. olağan il kongremize hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Bugün bu salonda Zonguldak var. 8 ilçesiyle 380 köyüyle tüm renkleriyle bu salonda 600 bin Zonguldaklı var.

Bu salonda kardeşlik var, dostluk var, muhabbet var.

Ereğli’nin Bölücek’inden, Devrek’in Çaydeğirmeni Beldesine kadar; Kilimli’nin Şirin Köyü’nden, Alaplı’nın Gümeli’sine kadar; merkez ilçemizin 10 Temmuz’undan, Gökçebey’in 10 Mayıs Mahallesine kadar; Çaycuma’nın Filyos’undan, Kozlu’nun Esenköy’üne kadar aziz şehrimizin toprağı üzerinde nefes alıp veren her bir kardeşimi gönülden selamlıyorum.

Yine bugün bu salondan, AK Parti teşkilatının tüm mensuplarını, tüm yol arkadaşlarımı yürekten selamlıyorum.

Bu teşkilat inanın tüm övgüleri ziyadesiyle hak ediyor. 14 Ağustos 2001’den bugüne kadar Ak Parti teşkilatında görev almış milletvekillerimizden, il ilçe başkanlarımıza, mahalle, belde, köy temsilcilerimizden, sandık müşahitlerine kadar tüm gönüldaşlarımı selamlıyorum.

Ahirete irtihal etmiş olanlara Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Ahde vefa gösteren, demokrasiye, milli iradeye, geleceğine sahip çıkan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Zonguldak İl Kongremizin, şehrimiz için, ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Şüphesiz çaba bizden, takdir Allah’tandır. Kardeşlerim, bizim mesuliyetimiz ulaşılmadık tek bir seçmen, kapısı çalınmadık tek bir hane bırakmadan çalışmak, gayret göstermektir. İnşallah tıpkı 2018 ve 2019 yıllarındaki seçimler gibi, 2023’ten de başarıyla çıkacağımıza inanıyorum.

İl Başkanlığı görevimde bulunduğum sürede 5 seçim birlikte omuz omuza vererek başarılı sonuçlar elde ettik. Burada en büyük övgüyü siz teşkilat mensuplarımız hak ediyor.

Kardeşlerim, Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünü kutlayacağımız 2023 senesine ve hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bugün Zonguldak İl Kongremizi de bu yönde atılmış tarihi bir adım olarak değerlendiriyoruz. Çünkü biz kongrelerimizle sadece şehrimizi 2023’e taşıyacak kadrolarımızı belirlemiyoruz. Kardeşlerim, aynı zamanda kongremiz vasıtasıyla ahitlerimizi yeniliyor, dava ve yol arkadaşlığımızı perçinliyoruz. Bugünden sonra da Zonguldak’ımızı her açıdan layık olduğu yere el birliğiyle taşıyacağız.

Belediye Başkanlarımızın yaptığı çalışmaları sizler de görüyor ve takip ediyorsunuz.

Özellikle uzun yıllar ihmal edilen Zonguldak merkez artık emin ellerde. Zonguldak Belediyesi Ak Parti’ye geçtikten sonra hızlı bir şekilde değişim ve dönüşüm çalışması başlatıldı. Bir-iki yıl içinde Merkez İlçe’nin çehresini tümden değiştireceğiz. Burada huzurlarınızda Zonguldak Belediye Başkanı kardeşim Doktor Ömer Selim Alan’ı kutluyorum.

Başlayan projelerin bitirildiği, yeni projelerin başlayacağı, vatandaşımızın yaşam kalitesinin artırılacağı, Zonguldak’ımızın hak ettiği hizmetleri alacağı, milletvekillerimizin, belediye Başkanlarımızın ve teşkilatlarımızın yaptığı çalışmalarla aşikârdır. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Başkanlarımız iş üretiyor, hizmet üretiyor, eser üretiyor.

Mevlana ne buyuruyor;

Ben dostlarımı ne kalbimle, ne aklımla severim. Olur ya, kalp durur, akıl unutur. Ben dostlarımı ruhumla severim. Ruh, ne durur ne de unutur. İşte biz Zonguldak’ı böyle seviyoruz.

İnsan, şehri inşa ederken aslında taşın toprağın arasında kendisini inşa eder. Gönülde her ne var ise, şehir olarak görünür. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur."

Bizlerde milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız ile beldelerimizi, ilçelerimizi şehrimizi, gülistan yapmak için gayret ediyoruz.

Tüm belediye başkanlarımız canı gönülden hizmet ediyor.

Güzel beldelerimiz,

Ormanlıda Bayram Başol ile Nebioğlu’nda Ertan Aydoğan ile Karapınar’da Necdet Dernek ile hizmetlerimize devam ediyoruz.

Elvanpazarcık’ta Hüseyin Uzun, Beycuma’da Vural Kundakçıoğlu ve Karaman’da Servet Üstün ile iş üretiyor, her zorlukla mücadele ediyoruz.

Gülüç’te Gökhan Demirtaş, Çaydeğirmeni’nde Satılmış Gebeş Gelik’te Burhan Sezgin ve Filyos’ta Ömer Ünal ile eser siyaseti yapıyoruz.

Kozlu’muzu ülkemizin en güzel ilçesi haline getiren ali Bektaş İle güzelliğe güzellik katıyoruz.

Kamil Altun ile Kilimli’mizin alt yapısından üst yapısına kadar dokunmadığımız yer kalmıyor.

10 yıllık hizmetsizliğin ardından Zonguldak’ımıza bir el dokundu .

Ömer Selim Alan ile birlikte AK Parti belediyeciliği şehrimize bir geldi pir geldi.

Hayal dahi edilemeyen projeler bir bir başladı.

Her ne kadar birileri kulp bulmaya çalışsa da Başkanımız aldırış etmeden, bir an bile duraksamadan

Sahil projesine, dere ıslahına, altyapı çalışmalarına, asfalt ve beton yol çalışmalarına,

Yıllarca yalan rüzgarına çevrilen lavuar alanı çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanlarımızın, teşkilatlarımızla el ele vererek yaptıkları ve yapacakları hizmetleri tek tek saymak ile bu kongre bitmez.

Ben belediye başkanlarımıza yaptıkları her çalışma için ve milletvekillerimize verdikleri yoğun destek için şükranlarımı sunuyorum.

Daha yapılacak çok işimiz. Zonguldak’ımıza unutturmak istediğimiz 10 yıllık hizmetsizlik belediyeciliği anlayışı var.

Yani kardeşlerim geçmiş belediyecilik anlayışı için şöyle diyebiliriz.

UNUTULACAK DÜNLER, YAŞANILACAK GÜZEL GÜNLER VAR.

Zonguldak’ımız önümüzdeki süreçte, gerek Filyos Limanı’nın ve bağlantı yollarının bitmesi gerek, deniz hava ve demiryolu bağlantıları ile yeni ufuklara yelken açmaktadır.

Daha önce açılan Üzülmez Tünelleri, Değirmenağzı Tünelleri ile birlikte Mithatpaşa Tünelimizde de ışığı gördük. Yakın bir zamanda bittiğinde şehrimizin ulaşım sorunu çözülmüş olacaktır.

Eğitim alanında, tüm ilçelerimizde okullarımızın yenilenmesi ve dönüşümü hızla devam etmektedir.

İlçelerimizde organize sanayi bölgeleri kurulması ve merkezimizde MAKZON Projesi ile üretimin ve istihdamın artırılacağı bir döneme giriyoruz.

Gençlik ve Spor alanında, gençlerimiz için şehrimizde altın çağı yaşanmaktadır. Gençlik merkezleri, spor ve eğitim salonları, müsabaka salonları, yüzme havuzları büyük ölçüde hizmete açılmıştır.

Önümüzdeki dönemde Zonguldak belediyemizin öncülüğünde, mahalle ve semt sahalarını, gençlik merkezlerini Mahallelerimizde vatandaşımızın hizmetine sunacağız.

BİZİM İŞİMİZ HİZMET , GÜCÜMÜZ MİLLET.

‘İNANDIĞIN YOLDA YÜRÜ’ diyerek gerçekleştirdiğimiz 7.Olağan kongremizin şehrimize, partimize  ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor.

Hepinizi saygı sevgi ve hürmet ile selamlıyorum.

Günümüz kutlu olsun.

Bu kutlu yolda bizlere her zaman öncü olan, Dünya Lideri Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda saygı ve selamlarımı sunuyorum.

ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN .”