-ÖZEL HABER-

MHP Çaycuma İlçe Başkanı Ersin Akyüz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeni ile görevden ayrılmasının ardından Z HABER’E konuştu.

Akyüz 'Görevden alınmadım istifa ettim' diyerek “Yaptığım paylaşımın tamamen arkasındayım ki onda da bir şey yok ittifaka uygun davranmaya davet ettim. Bu nedenle İl Başkanımız Varol Demirköse ile telefonda konuştuk yazıyı kaldır yoksa görevden alınırsın genel merkez bu konularda hassas dedi. Bende kaldırmayacağımı belirtip istifamı verdim. Bayramın 4. günü kendisi ile konuşarak ertesi gün gelmesini ve istifa dilekçemi yazılı olarak da almasını istedim. Henüz gelmedi.” Dedi.

Akyüz, ayrıca son yapılan ilçe kongresinde Murat Kotra’nın da ricası ile ilçe başkanı olduğunu belirterek “Zaten istemiyordum. İşlerim yoğun, aileme zaman ayıramıyorum bu nedenle de siyaseti bırakacaktım. Zoraki bir şekilde ilçe başkanlığı yapıyordum zaten”dedi

Öte yandan MHP Zonguldak İl Başkanı İ. Varol Demirköse konu hakkında açıklamadan kaçınarak “Genel merkezimizin takdiridir” dedi.

Editör: TE Bilişim