Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol basın açıklaması yayınladı. Uzun zamandır Vali Bektaş’ın açıklama yapmadığına vurgu yapan Erol şunları söyledi:

“Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, ''Sağlıkçılar kendini koruyamadı. Onlar bize yük olmasaydı, bugün belki geri dönüşü konuşuyorduk'' demiş, tepki yağınca da özür dilemek zorunda kalmıştı. Sayın valimiz,17 Nisan’da yaptığı bu basın açıklamasından sonra ilimizdeki hekimleri temsilen Zonguldak İl Sağlık Müdürü, Zonguldak Hastane Başhekimleri ve Tabip Odası Başkanı’nın da bulunduğu Atatürk Devlet Hastanesi’nde yaptığı toplantıda sözlerinin yanlış anlaşıldığını, kötü bir amacının olmadığını, ‘eksikliklerimizi nasıl gidebiliriz’ şeklinde düşündüğünü de bildirmişti.

Lakin ülkemizde il valilerimizin kahir ekseriyeti Belediye Başkanlıkları, Ticaret ve Sanayi odaları, Esnaf odaları, Siyasi Parti İl Başkanları, İş dünyası ve daha sayamayacağımız bir kurum ve kuruluş ile video konferans toplantılar gerçekleştirmektedir. Toplantılarda koronavirüs sürecinde yapılan çalışmaları değerlendirmekte ve koordinasyonu sağlamaya çalışmaktadır. İcra ettikleri toplantıları ve içeriklerini basın, kamuoyu ve valiliğin sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunmaktadır. Uzun zamandır sayın valimizin açıklamasını görmedim duymadım.

Kıymetli valimize önerim; İnsan beşer kuldur şaşar, atasözü ile seslenmek istiyorum. Devlete, Millete, basın ve medyaya küslük olmaz. Moralimizi bozmayalım, Zonguldak vilayetinin dağ gibi sorunları beklemektedir. İktidarda olsun muhalefette olsun bu sorunlara gerekli yaklaşımı gösteremeyen il Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız hali hazırda görev yapmaktadır. Siz vali olarak yeniden çalışmalara olanca hızıyla dönmelisiniz ve bu çalışmalarınızı kamuoyu ile paylaşmanız icap ediyor."