-ÖZEL HABER-

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın şehit yakınına hakaret etmesiyle ilgili oluşan gündeme dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Zonguldak İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen yaşanan hadisenin üzücü bir olay olduğunu söyleyerek yaşananları Z HABER’den Ali Sencer Arslan’a değerlendirdi.

Kötü sözlerin ve eylemlerin sahiplenilemeyeceğini ifade eden Yavuz Erkmen, “Kim bir başkasına kötü söz söylemişse onu sahiplenmek doğru değildir, kim yaparsa yapsın. İYİ Parti olarak biz, o olayın duyulmasından itibaren; Genel Başkan Sayın Meral Akşener o milletvekiline talimat vererek görevinden istifa etmesini söylemiştir. İYİ Parti olayı bir yerde tasvip etmediğini ve kabul edilemez olduğunu göstermiştir.

Bizi zaten diğer partilerden ayıran özellik, bizim camiamızdan olur veya diğer birtakım camialarda olabilir kim yanlış yaptıysa onun cezasının karşılıksız bırakılmamasıdır. Bu olayda da İYİ Parti o milletvekilinin yanında durmamış, olayı tasvip etmediğini kamuoyuna göstermiştir. Milletvekili arkadaş da yayınladığı videoyla milletimizden özür dilemiştir.“

“Bırakın cezayı daha iyi yerlere getirdiler”

Lütfü Türkkan’ın davranışını onaylamadığını belirten Erkmen, iktidar mensuplarının benzer bir davranış yaptıklarında kendi partileri tarafından korunmalarını eleştirerek, “Bugüne kadar kendi camialarının içinde tasvip edilmeyen olaylar olduğunda koruyan veya korumacılık yapan özellikle iktidar partisi mensupları, bugün demeç üstüne demeç vermektedir. Halbuki daha önce yanlış yapan kişileri; dini değerlerle veya şehit ailelerimizle ilgili kötü söz söyleyenleri bırakın kınamayı ödüllendirip daha üst makamlara getirenler bugün demeç verme yarışına girmişlerdir. Bu da onların ikiyüzlülüğünü göstermektedir.” dedi.

Türkkan’ın istifa etmesinin yeterli olup olmadığı sorulan Erkmen, “Bir kişi partide bir görevdeyse, o kişinin görevden ayrılmasını istemek o partinin tutumunu gösteriyor. Onun dışındaki bir şey kişinin kendi iradesiyle veya şahsi düşüncesiyle olur.” şeklinde cevap verdi.

“Makam sahibi böyle yapamaz”

Parti içindeki, bu olayla ilgili farklı görüşleri de değerlendiren Yavuz Erkmen “Biz parti olarak başta Genel Başkanımız’dan başlayarak, parti yönetimleri olarak kesin, net tavrımızı ortaya koyduk. Karşı taraf o an sizi ne kadar sinirlendirse de, hakaret etse de, o size küfretse de bulunulan makam itibariyle temsil edilen konum itibariyle o şekilde bir söz söylemeye kimsenin hakkı yoktur. Parti olarak en ufak bir sahiplenme olmamıştır. İYİ Parti’nin son seçimde 5 milyon oy veren vatandaş kitlesi var. Öyle de düşünen, böyle de düşünenler olabilir ancak parti olarak tavrımızı net olarak ortaya koyduk.” dedi.

Editör: TE Bilişim