18 Ekim Pazar günü yapılacak MHP İl Başkanlığı kongresi öncesinde önceki dönem İl Başkanı Metin Soydaş kamuoyuna ve ülkücü camiaya seslenerek önemli açıklamalarda bulundu. 
Soydaş yaptığı açıklamasında mevcut il başkanı Demirköse’nin göreve geldiği günden bugüne kadar geçmiş dönemlerde görev alan teşkilat mensubu, il ve ilçe başkanları ve ocak başkanları ile bu kongre sürecine kadar hiç bir görüşme yapmamış hatta selamlasmaktan bile kaçındığını belirterek Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan’ın Demirköse’yi sadece kendi istikbali için makamda tuttuğunu ifade etti. 
Soydaş’ın açıklaması şu şekilde:
“Sayın MYK Üyesi Murat Kotra, Hamdi Ayan'dan aldığı talimat ile istişare yapmıştır.  İl Başkanı olarak atanan Varol Demirköse göreve geldiği günden beri geçmiş dönemlerde görev alan teşkilat mensubu, il ve ilçe başkanları ve ocak başkanları ile bu kongre sürecine kadar hiç bir görüşme yapmamış hatta selamlaşmaktan bile kaçınmıştır. Lakin kongre sürecinin yaklaştığı son haftalarda bu insanları arayarak istişare yaptığını iddia etmektedir. Ülkücü Hareketteki istişare kültürü dediğim dedik, olduğum olduk değildir.
MYK Üyesi şahsımı,  Kozlu Eski ilçe Başkanımız Sayın Murat Gülsever gibi bir çok arkadaşımızı aradığı halde, şehrimize geldiğinde kesinlikle arayıp görüşmemiştir.
Teşkilatımızın yüzde yetmişi ile istişare kesinlikle yapılmamıştır. Şayet tam istişare yapılmış olsaydı kongre süreci en az iki adaylı bir yarış içerisinde olacak, ülkücü hareketin içindeki bütün kırgınlıklar geçecek,  teşkilat mensubu arkadaşlarımız ayrıştırılmayacaktı.

Şu anki İl Başkanı Varol Demirköse, geçmiş dönümlerde iki dönem il başkanlığı yapan, son iki secimde iki defa aday olup başarısız olan, özellikle belirtmek isterim ki son secimde ORC anketine yaptırılan ve %40 sonucu olduğu iddia edilen,lâkin gerçeğin bu olmadığı tarafımca defalarca söylediğim , secim sonuçlarında da %15 oy alan ve yanıltıcı siyaset izleyerek insanları aldatan Hamdi Ayan'ın akrabasıdır. 
İl başkanlığı için şehrimize gelerek sadece il başkanını yanına alan Sayın Erkan Haberal bu açıklamayı neden sadece Varol Demirköse ile yapmıştır?
Hiç bir ilçe başkanının olmadığı hatta merkez ilçe başkanının bile bulunmadığı bir adaylık açıklaması neden yangından mal kaçırır gibi yapılmıştır. 
Bu açıklamadan bir gün önce Sayın Hamdi Ayan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nde ne yapmaktadır. Kimlerle ne konuşmaktadır. Bu görüşmelerin ardından yapılan tek aday açıklaması Ülkücü Harekete büyük bir zulümdür. 

MHP Genel Başkanı, Lider Devlet Bahçeli’nin 13. Büyük Kurultay için açıkladığı 
"İstiklâl için birlik İstikbal için dirlik" şiasını sayın Hamdi Ayan ,Varol Demirköseyi il başkanlığı makamında tutarak kendi istikbali için desteklemektedir. Bundan sonraki hedef de güçsüz bir teşkilat anlayışıyla kendini tekrar aday göstermektedir. O zaman şöyle bir sorum olsun.  Bundan sonra ki adaylık hedefi nedir?

Şayet Varol Demirköse tekrar il başkanı seçilirse!!! Daha önce yerel seçimlerde de ifade ettiğim gibi söylediğim her cümle gerçekleşmiş, bundan sonra ki ilk seçimlerde de aynı senaryo ile MHP Zonguldak teşkilatlarının önü tekrar kesilecektir. 

Ne siyasi darağacından, nede urgandan korkarız. İçimizdeki Vatan, Millet, Bayrak, Devlet ve İman aşkımızı  hiç kimseye teslim etmediğimize  göre, sözümüzü de hiç kimseye teslim etmeyiz!”

Editör: TE Bilişim