İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeni ile bir açıklama yayınlayarak mevcut hükümetin yakınlarının 3-4 yerden yüksek miktarda maaş almasına tepki gösterdi. 

Erkmen açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla, emeğin başkenti olarak bilinen başta Zonguldak’taki işçi, emekçi arkadaşlarımız olmak üzere tüm işçilerimizin, emekçilerimizin gününü kutluyoruz.

Tam kapanma denmesine rağmen, her türlü risk altında ve zor koşullarda ekmeğinin peşinde helalinden kazanıp evine ekmek götürme, ailesini geçindirme gayretinde olan arkadaşlarımızın bu fedakarlığı her türlü takdirin üzerindedir. Üstelik aşı bile olamayan, bu şartlarda çalışmalarını sürdüren arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını alamadıkları bir gerçektir.

Kötü bir ekonomik yönetimin faturası ağırlıklı olarak emekçilere kesilmiş, pek çok kişi işsiz kalmış veya kısa çalışma ödeneği ile geçinmek zorunda bırakılmıştır. Ekonomik şartlar gittikçe zorlaşmaktadır. Böyle bir ortamda ülke kaynakları verimli kullanılsa ve de israf olmasa her sektördeki insanımız gibi emekçilerimizin de refah seviyesi artmış olacaktı.

Bugün iş bulup asgari ücretten çalışmak bile zorlaşmışken ve genelde ülkemizde çalışanların %70’e yakınının asgari ücret seviyesinde gelir seviyesine sahip olduğu düşünüldüğünde maalesef hükümet kendi yakını kişilere 3-4 yerden maaş vererek 70-100-150 bin lira maaş almalarını sağlamakta bunca eleştiriye rağmen bundan vazgeçmemektedir. Neredeyse bir kişinin maaşı 20-30 kişinin aldığı asgari ücrete denk gelmektedir. Bu adaletsizliğin takdiri tabi ki milletimize ait olacaktır. Üstelik bir de kıdem tazminatı örneğinde gördüğümüz gibi kazanılmış hakları geri alma yönünde adımlar atılmak istenmektedir. Buna karşı da dikkatli olmak gerekir.

Bu açıdan artık ülkemizde siyasi iklimin değişip yakınlarını değil üretimi düşünen, emekçilerin haklarını geri değil ileri götürecek kararlar alan, ülke kaynaklarını 3-5 müteahhite değil işçiye, memura, emekçiye, emekliye vb. kısaca millete verecek olan düşüncenin iş başına gelmesi gerekmektedir. Milletin yanında ve milletin sesi olan İYİ Parti Zonguldak teşkilatı olarak bu duygu ve düşüncelerle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor, çalışanlarımızın sağlık içerisinde üretim yapmalarını diliyor, iş kazalarında kaybettiğimiz işçi, emekçi kardeşlerimize de Allahtan rahmet diliyoruz."