DEVA Partisi İl Başkanı Fatih Keleş, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın Sevgi, Barış ve Dostluk Ödülü’nün Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya verilmesiyle alakalı olarak yaptığı eleştiri açıklamasına cevap verdi. Keleş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Hamdi Uçar'ın Ereğli "Sevgi, Barış, Dostluk Ödülü" ile alakalı eleştirilerini basından takip ettik. Sayın Uçar'ın eleştirilerine saygı duymakla beraber, açıklamasında ki şu eleştirilerine ödülden bağımsız olarak, DEVA Partisi olarak cevap vermek durumunda kalmış bulunuyoruz.

Sayın Uçar "6’lı karanlık masanın ortakları yanlarında HDP-PKK-FETÖ hepsi bir olmuş hükümete saldırıyorsa Tarafımız bellidir." açıklamasında bulunmuş.

Sayın Uçar'ı Zonguldak kamuoyuna tanıtmaya gerek bile görmüyoruz lakin özet geçmekte fayda var.

Kendisi bir siyasetçiden ziyade bir kırtasiyeci edasıyla hemşerilerimiz tarafından bilinir çünkü kendisine gelenlere defter, kitap açmasını çok sever.

Kendisi fetöyle ilçe başkanlığından beri mücadele etmiş, ailesinden hiç bir ferdi fetöye kaptırmamıştır.

Zaten kendisi seçim kazanmak için terörist ele başının mektubuna tamah eden, kırmızı bültenle aranan terörist Osman Öcalan'ı TRT'de ağırlayan siyasi parti ve yöneticileriylede hayatının hiçbir noktasında yol yürümemiştir.

Tabi bu ironilerden kıymetli hemşerilerimiz gereken mesajı gayet net alacaktır lakin umuyoruz Sayın vekilde dikkatle okuyarak gerekli mesajı alır.

İktidar vatandaşın derdiyle dertlenmekle, derdine deva olabilmekle kazanılır. Artık kendilerinden bu memlekete deva değil, dert olmaktadır.

Çözümü karalama, kutuplaştırma, iftira kampanyalarında bulmalarının asıl sebebide budur.

Sayın Uçar, iktidar el değiştirecek. Milletimiz güzel yarınlar görecek ama sizin korkularınızıda anlıyoruz tabi ki!”

Editör: TE Bilişim