İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, adına İnstagram üzerinden sahte hesap açılması üzerine, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu adına, sosyal medya hesabı İnstagram üzerinden fake 'sahte' hesap oluşturularak takip listesindeki kişilere mesaj atıldığı duyurularak kamuoyu bilgilendirildi.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"26 Mayıs 2021 tarihinde ilçe Başkanımız Sn.Evrim BALBALOĞLU'nun Sosyal Medya şahsi İnstagram hesabı profil fotoğrafı kopyalanarak fake 'sahte' hesap oluşturulmuş ve takip listesindeki kişilere mesaj atılmıştır.

İlçe başkanımızın ismi kullanılarak açılan sahte hesap üzerinden dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı sahte hesaptan yapılan konuşmalarda 'Selam canım nasılsın' diyen dolandırıcı, `iyiyim hocam siz nasılsınız, teşekkür ederim' yanıtı aldıktan sonra, 'iyiyim teşekkürler canım. PTT'den pandemi özel alışveriş çeki dağıtılıyor seni de düşündüm, senin cep telin faturalı mıydı diye soruyor. Faturalı hat cevabını aldıktan sonra telefon numarasını istiyor ve gelen mesaja `Evet` yazıp 55231e mesaj gönderilmesini istiyor.

İlçe Başkanımız konu ile ilgili Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne derhal suç duyurusunda bulunmuştur.

Kopyalanan ve sahte hesap oluşturulan ilçe Başkanımız Sn.Evrim BALBALOĞLU'nun şahsi hesabındaki profil fotoğrafının Genel Başkanımız Sn. Meral AKŞENER ile beraber olması bu duruma sebebiyet veren kişi veya kişilerin yakalanarak hangi amaç ve niyete hizmet ettiklerinin bir an önce aydınlatılması konunun ciddiyet ve önemini arttırmaktadır.

Bu tarz durumlarla karşı karşıya kaldığı= takdirde Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın e-posta hesabı olan siberegm.gov.tr 'ye ekran görüntüleriyle birlikte gönderilmesi son derece önemlidir.

Bu tarz olayların gelecekte bir daha yaşanmaması fail veya faillerin yakalanarak amaç ve niyetlerinin kamuoyuna açıklanması en büyük temennimizdir."

Editör: TE Bilişim