İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen zincir marketlerin küçük esnafı bitirdiğini belirterek konu ile ilgili düzenlemenin TBMM de reddedilmesine tepki gösterdi.

Erkmen önergenin reddedilmesi sonrası “TBMM’de tavrını küçük mahalle esnafının yanında değil de zincir marketlerin yanında koyan AKP ve MHP mahalle esnafının yüzüne nasıl bakacak merak ediyoruz.” diyerek şu ifadeleri kullandı:

 “İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Aslan Kabakcıoğlu tarafından zincir marketlerin kuralsız büyümesinin hem ekonomik dengeleri bozması hem de küçük esnafın yok olmasına sebebiyet verdiği, bu nedenle küçük esnafı, mahalle esnafını koruyucu önlemlerin araştırılıp, alınacak önemlerin belirlenmesi amacıyla verdiği önerge, TBMM’ de AKP ve MHP’ nin oyları ile reddedı̇ldı̇.

Büyük hipermarket ve süpermarketlerin şehir merkezlerinde açılış şartlarının belli olmaması, en ücra köşede bile açılış yapmaları, çalışma gün ve saatlerinde bir kısıtlama olmaması, sosyal yapıya bir katkı sunmadığı gerçeği karşısında, mahalle esnafının yok olma tehdidi altında olduğu ve de bir kısmının kapanarak küçük esnafın ortadan kalktığı gerçeği konusunda, mahalle esnafını zincir marketler karşısında güçlü tutmak amacıyla önlemler alınmasının şart olduğu belirtilerek, bu önlemlerin neler olması gerektiğinin araştırılması yönündeki önerge maalesef reddedı̇ldı̇.

Küçük esnafın yanında ve onları büyük marketlere karşı koruma altına almak isteyen İYİ Parti’ ye karşılık, bu önergeyi Reddeden AKP ve MHP’ nin küçük esnafa bakış açısı da belli oldu. Tavrını küçük mahalle esnafının yanında değil de zincir marketlerin yanında koyan AKP ve MHP mahalle esnafının yüzüne nasıl bakacak merak ediyoruz.

Kamuoyu en iyi şekilde bunu takdir edecek ve gereğini yapacaktır. İYİ Parti olarak zor günler geçiren 2020 yılında yaklaşık 86 bin civarında iş yerini kapatmak zorunda kalan küçük esnafın yanında olmaya, onların sesi olmaya devam edeceğimizi duyururuz.

Bırakalım onlar zincir marketlerden yana olsun, Biz ı̇yı̇ partı̇ olarak küçük esnafımızın yanındayız.”


 

Editör: TE Bilişim