Z HABER’in; “Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ak Parti’den üst düzey transfer teklifi aldı” yönündeki haberinin ardından konuşan Posbıyık, Ak Parti’ye geçmesinin söz konusu olmadığını ama tekliflerin olabileceğini açıklamıştı.

Ereğli gündemine yönelik bir basın toplantısı düzenleyen Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Altan Akçakese’nin sorusu üzerine, geçtiğimiz gün bir internet sitesinde yer alan; “Belediye Başkanı Posbıyık AK Parti’ye geçerse kente hizmet gelir” sözünün kendisine ait olduğunu söyledi.

Ereğli Belediyesi’nin, kendi imkanlarıyla kent meydanı bile yapamayacağını belirten Keleş, Belediye Başkanı’nın spekülasyon değerlendirmesi yaptığı parti transferi ile ilgili görüşmelerin birine bizzat kendisinin de şahit olduğunu söyledi. Keleş; “Benim ve Gülüç Belediye Başkanı’nın da bulunduğu ortamda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sayın Posbıyık’a; ‘Bizim partiye geç’, dedi. Kendisi de; ‘Ereğli’yi il yaparsanız geçerim.’, yanıtı verdi” diye konuştu.

Posbıyık’ın bu açıklama sonrası nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim