Son günlerde Ereğli ve Alaplı hattından en fazla konuşulan konuların başında özellikle iktidar partili milletvekillerinin bu iki ilçeye neden zaman ayırmadığı eleştirileri geliyor.

Seçim döneminde Ak Parti’nin Ereğli ve Alaplı hattından aday gösterememesi tepkilere neden olmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ereğli’de yaptığı mitingde; “Ereğli’nin Milletvekili benim” sözleriyle  tepkileri dindirmeyi başarmıştı. Erdoğan’ın bu sözleri Ak Parti’nin üçüncü sırasındaki adayı Hamdi Uçar’ın  bıçak sırtı seçilmesini sağlamış ve MHP adayı Hamdi Ayan’a olan yönelimi kırmıştı.

Bir süredir Ereğli ve Alaplı’dan yükselen tepkiler dikkat çekerken Ak Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar eleştirilerin hedefinde. Tepkiler Ak Parti Ereğli İlçe Kongresi öncesi bir kez daha gündeme geldi. Türkmen, Çolakoğlu ve Uçar’ın Ereğli ve Alaplı bölgesinin sorun ve taleplerine gerekli zamanı ayırmayarak bölgenin endişesini haklı çıkardıkları ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ilgisizlikten haberinin olmasının mümkün olmadığını belirten bazı STK’lar ise tepkilerini Ankara’ya taşımaya hazırlanıyor.