Zonguldak’ta askıda ekmek polemiği büyüyor. Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse’nin son yaptığı haddinizi bilin açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’dan yanıt gecikmedi.

Uzun, Demirköse’nin açıklamasına “İçinde CHP geçen yalan ,yanlış fütursuzca açıklama yapan, feriştahı olsa fark etmez ben cevap veririm buda böyle biline” diyerek şu ifadeleri kullandı.  

“MHP İl Başkanı Varol Demirköse bizim eleştirilerimize tepki vermiş, küçük ortak sözüne de çok alınmış anlaşılan. İstiyorlar ki kafamızı kuma gömelim yanlışa yanlış demeyelim, söylemleriyle icraatlarının birbiriyle tamamen zıt olduğunu insanlara anlatmayalım. Daha neyi eleştirdiğimizi bile anlamamış, bir kez daha anlatırız o zaman…

19 mahallenin her birinde 10 adet ekmek dağıtıp reklamını yapacaksın ama bu siyaset malzemesi olmayacak öyle mi? İhtiyaç sahipleri belli değil mi? Askılara muhtaç edeceğinize neden doğrudan evlerine göndermiyorsunuz? Bu teşhirciliktir!

Vatandaşı bir ekmek parası kazanamayacak hale getiren ekonomi politikalarının destekçisi iktidarın küçük ortağı bu gibi yardımların gizli yapılması gerektiğini bilmiyor mu? Çatır, çatır vergi aldıkları yoksul insanlara devlet bütçesinden neden pay ayrılmıyor? Eğer küçük ortak değillerse bu soruları kendilerinin de sorması gerekmiyor mu? Neden insanımız ekmeğe muhtaç? Almanya bizi kıskanıyorken, ilk on ekonomiden biri olacakken, 2023 e 3 kala 25 bin $ milli gelire ramak kalmışken ekmeğe muhtaç hale gelmek nedir?6

Hani bir çocuk ağlıyordu, annesine ‘püskevit’ soruyordu... Ne oldu o ‘’püskevit muhalefetine’’. Şimdi bisküvi yerine kuru ekmeğe muhtaç ettiler... Bize laf yetiştireceğinize çocuklarımıza bisküvi yetiştirebilseydiniz keşke..

Küçük ortak değillerse ne? İktidarın hangi başarılı çalışmalarını destekliyorlar?

Geçmediğimiz yollara, köprülere, tünellere ödediğimiz dolar cinsi varlıklarımızı mı?

Uçmadığımız hava alanlarına ödediğimiz garanti yolcu ücretlerinden mi memnunlar?

Kaldırılan Andımız yerine mi kondumu ki iktidarın yılmaz savunucusu oldular?

Eğitimde ki çöküş mü sevindiriyor sizi yada genç işsizlerimiz mi?

EYT mağdurlarının perişanlığı mı hoşunuza gidiyor yoksa?

Belki Amerikan dolarının artık 9 TL ye dayanması yada euro nun 11 TL ye koşması desteklerinin sebebidir. TRT ekranlarında terör ele başılarının okunan mektupları yada söyleşilerinden mi mutlular?

PKK’nın bebek katilleri TRT ekranlarından romantik mi görünüyor acaba?

Mehmetçiğimizin katili KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN alçak teröristleri TRT ekranına çıkaranlara, hava alanlarımızda göndere çekilen ve bakanlıklarda Şanlı Türk Bayrağımızın yanında sözde kürdistan bayrağı dalgalandıranlara bir çift söz edemeyenler , iş hakaret etmeye gelince ilk önce CHP akıllarına geliyor bu zihniyetin.

Suriyeliler ülkenin kaynaklarını çekirge sürüsü gibi yok ederken sesi çıkmayanlar iş CHP’ ye gelince avazları çıktığı kadar bağırıyor. Bir kuru ekmeğe muhtaç kalan insanımız bir yanda, semirtilen Suriyeliler diğer yanda. Bunu mu destekliyorsunuz? Küçük ortak denmesi zorlarına gidiyor ama bütün bu yaşanan olumsuzluklar kendilerini rahatsız etmiyor.

Sayın Başkan vekil kiralamaktan bahsediyor ancak kira kavramını şimdiye kadar anlayamamış. Kira, belli bir bedel karşılığı belirli sürede emtia, gayri menkul ve hizmetin bir başkasının kullanıma verilmesi işidir. Önce kiranın ne olduğunu öğrensin ardından dilerse biz kendilerine demokrasi ne demek onu da anlatırız. Aklı, fikri para ve rantta olanların demokrasi, insan hakları, adalet gibi kavramları anlamamış yada anlamak işine gelmemiş olabilir. Bunu da çok görmüyoruz.

Ayrıca içinde CHP geçen yalan ,yanlış fütursuzca açıklama yapan, feriştahı olsa fark etmez ben cevap veririm buda böyle biline ..Siz bize had bildirmeye kalkmadan önce o ağzınızı ne kadar omo varsa ,ne kadar persil varsa çalkalayıp öyle konuşacaksınız sayın başkan”


 

Editör: TE Bilişim