Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun 29 Ekim kutlamalarında Atatürk adının anılmamasına ve milli marşların  söylenmemesine onun yerine mehteran takımı ile Osmanlı marşları çalınmasına tepki gösterdi.

Uzun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Cumhuriyet Bayramı 'nı halkla kutlamak için değil kendilerini tatmin etmek için masraf yapmışlar. “ diyerek belediye ve valiliği hedef aldı.

Uzun’un açıklaması şu şekilde:

“Her gün farklı bir bahaneyle Cumhuriyet’in simgelerinin üstünden dozerle geçmeye çalışan ,Cumhuriyet ve Atatürk’e dair her şeyden halkı uzaklaştırmaya çalışan düzene hizmet edenler “bakın yıkmıyoruz ,bakın bizde kutluyoruz “dercesine yaptığı göz boyamalık kutlamayı bu yıl gördük !

Halkın Atatürk’e olan sevgisi ve Cumhuriyet’e olan bağlılığını tam sınayamamışlar bunca yıl !Bu akşam sanırım anlatabilmişizdir .

Eyyyyy muhteremler ...

Bu vatan bizim ,ekmeğini yiyiyor suyunu içiyoruz hep birlikte ,sokaklarında gönlümüzce dolanıyoruz,aynı acılara üzülüyor aynı başarılara seviniyoruz.Aklınızı başınıza alın bu restleşmeleri bırakın !!

Osmanlı köklerimizi unutmayalım elbette ama yıkılan Osmanlı’nın, yıkıntılarının altından bir ulus yaratan ,bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anamıyorsanız sizde bir problem var ....Osmanlıyı yıkanın kendisi de bir Osmanlı askeri olan Mustafa Kemal değil , bugün iki dudağı arasına baktığınız emperyal güçler ve görevini yeterince yapayan padişahlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Mehteran konserleriyle üstünlük sağlamaya çalışacağınıza ,güç gösterisi gibi sunmaya çalışacağınıza açın tarihe bakın.

Atatürk sizin sandığınız tarihin neresinde bir bakın !

Osmanlının çöküşünün ardından kurulan yeni devlette

Osmanlı’yı yok sayma ,hanedanı ortadan kaldırma ,kıyım yapma olmaksızın ,devletin ve milletin kurtuluşuna odaklı yapıldı her ne varsa .

Sizlerin yeniden anlatacak bir sözü yada gerçek bir destanı olsa bu işlere başvurmayacağınızı görüyoruz.Yeniden söyleyecek bir sözü olmayanın işidir eskiyle avunmak !

Kraldan çok kralcı olmayı kendine yakıştıranları ,Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına gelen vatandaşları hüsrana uğratanları tebrik edelim hep birlikte..Cumhurbaşkanı madalya takacak onlara ..

Cumhuriyet Bayramı 'nı halkla kutlamak için değil kendilerini tatmin etmek için masraf yapmışlar.

Gaziaşa’da gururla gezerler artık.”

Editör: TE Bilişim