Bartın CHP il binasına asılan "Aaa gadunum 128'i ney yaptıy neyere goduy" yazılı afişe Yılmaz Tunç'tan. “Bu pankart CHP örgütlerindeki taciz ve tecavüz skandallarını örtmeye yetmez" şeklinde yanıt gelmişti. Tunç’un yazısından sonra Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Tunç’un yazısına tepki göstererek Ak Parti’nin skandallarını hatırlattı. Uzun bu olayların üstünü nasıl örteceklerini sorarak şu ifadeleri kullandı:

“AKP Bartın Milletvekili maaşlı trollerle aynı dili kullanıyor ne yazık ki.
Cumhuriyet Halk Partisine iftira atmak AKP için milli spor haline geldi. Çünkü kendileri adına işleri örtmenin başka bir yolu kalmadı. Şu mübarek ramazan ayında bile iftiradan, gıybetten, kul hakkı yemekten kendilerini alamaz haldeler.
Bartın İl Başkanlığımızın asmış olduğu ‘128 Milyar Dolar nerede’ afişi, Bartın AKP vekili Yılmaz Tunç Beye öyle büyük dert olmuş ki Milletin hiç edilen parasının hesabını vermek yerine partimize iftira atmayı tercih etmiş yine.
Demek ki henüz bu kadar büyük meblağları aklama becerisine sahip değil kendisi. Aksi halde bir PEÇETE ile çözebilirdi sorunu. Yılmaz Bey bu noktada çok tecrübelidir malum. Ancak bu sefer durum son derece ciddi. Kendilerinin Adalet Komisyonunun başında PEÇETE ile Reza’nın avanta saatini Zafer Çağlayan adına aklama işi kadar kolay değil. Zira söz konusu olan milyonlar değil bu kez. Şöyle üzerinden bir peçete ile geçip temizleyelim denemeyecek bir rakamdan bahsediliyor sorulan o sorunun özünde.
Sn Cumhurbaşkanı bir kaç farklı açıklama yaptı. Merkez Bankası Başkanı da bir şeyler söyler gibi oldu. Sonra Sn .Bakan da bir açıklama yaparken aslında olan biteni itiraf etti. Ancak gelin görün ki tüm açıklamalar birbirinden faklı oldu. Baktılar olmuyor Sn. Canikli elinde bir iki grafikle televizyon ekranlarında bir şeyler anlattı. Anlattıklarından anlaşılan tek şey ise bu konuları hiç bilmediği oldu. Son olarak Sn. Cumhurbaşkanı grup toplantısında ‘aslında 128 milyar Dolar hiç yoktu’ gibilerinden bir şey söyledi. Demek Sn. Yılmaz Tunç da ikna olmamış olacak ki bu konuya ilgisiz iftiralarla dahil oluverdi.
Sahi zorunuza giden nedir Sn Tunç? Madem saklanacak bir şey yok, Merkez Bankası açıklayıversin ilgili tarihlerde yapılan işlemleri.
Kim/kimler?
Hangi ihale ile?
Ne zaman?
Ne kadar?
Kaç TL den almış 128 milyar Doları?
Bu paranın sahibi olan 84 milyon vatandaş adına soruyoruz biz. 128 milyar Dolar nedere? Doğrudan soruyoruz bunu. Şu kadar eser yaptık, bu kadar bilmem ne yaptık demeyi biliyorsunuz, bu parayı da ne yaptığınızı açıklayın artık. O köprüleri, yolları yada eser dediklernizi babanızın parası ile mi yaptınız? Bu halkın parası ile yaptınız ve üstelik 30 yıl, 40 yıl borçlandırdınız milletimizi! Üstelik de milli paramız dururken, Dolar cinsinden borçlandırmış oldunuz halkımızı. Hani hem yerli, hem milliyiz diyorsunuz ya, bizim paramız Türk Lirası değil de Dolar mı oldu Yılmaz Bey? Eser dediğiniz hiç bir şeyin hesabını vermeyip ‘ticari sır’ olarak nitelendirdiniz şimdiye kadar. Merkezden satılan 128 milyar Dolar da mı sır Yılmaz Bey? Neyse... sizin yüreğiniz de, kıdeminiz de, bilginiz de yetmez bu soruların yanıtını vermeye, biz farkındayız.

Gelelim şuursuzca bulunduğunuz iftiralara.
Cumhuriyet Halk Partisi bahse konu taciz olayını öğrendiği ilk anda gereken girişimlerde bulunmuş ve ilgililer hakkında hukuki süreci başlatmıştır. Cemaat ve vakıf yurtlarında yaşanan tecavüzlerde yaşananlar gibi, mağdurun yada sizin malum bakanınızın deyimi ile ‘küçüğün rızası var’ yada ‘bir kereden bir şey olmaz’ dememiştir! Üstünü kapatmaya çalışmamıştır! Bu işleri sizin zihniyetiniz iyi bilir Yılmaz Bey!
Gezi olaylarında ‘yüz milyarlarca dolar’ zarardan bahsetmişsiniz. Ya sayı saymayı bilmiyorsunuz yada matematik size mars kadar uzak. İftiranın böylesine insan acı, acı gülebilir ancak. Bakın o tarihlerdeki kurları bir kontrol ederseniz kendinizden utanacaksınız. Ayıp, ayıp!
Hazır o dönem kurları incelerken şu yüzlerce Cuma önce yayınlayacak olduğunuz kasete de bir bakıverin. ‘Camide içki içtiler’ diye iftira atmıştınız ya gençlerimiz için... tam da o görüntülerin olduğunu söylediğiniz kasetlerden bahsediyorum. Hala bekliyoruz. Yalan söyleyecek haliniz yok ya. Siz izlemişsiniz bize de söz verdiğiniz gibi izletin lütfen.
‘İlhan Kesici dahi cevap verdi’ demişsiniz. Haliyle Sn. Kesici’nin de ne dediğini anlamamışsınız. Anladığınız şey ise fıkradaki Bektaşinin durumuna düşürmüş sizi. ‘Neden namaz kılmıyorsun’ sorusuna ‘Allah Kuran’da namaza yaklaşmayın’ diyor diye yanıt vermiş Bektaşi. ‘Olur mu? O ayette içkiliyken namaza yaklaşmayın buyuruluyor’ denince de ‘ben hafız değilim o kadarını bilmem’ diyerek işin içinden çıkmış. Siz de az Bektaşi değilsiniz maşallahınız var.
Gezideki çocuklar da Gezi de mahkemelerde yargılandı. Siz bu ülkenin haksızlık karşınızda anayasal haklarını kullanıp direnen gençlerine saygı duymadığınız gibi, sarıldığınız iftiralarla birlikte mahkemelere de saygı duymadınız ve hala saygı duymamakta ısrar ediyorsunuz. O çocuklar sizin PUDRA ŞEKERCİSİ gençlerinizden değildi Yılmaz Bey. Karıştırmışsınız iyice. Kısa yoldan zenginliğin kapısını açıp milyonluk arabalarda, kumarhanelerde, barlarda, pavyonlarda, bilmem ne partilerinde poz veren sizin dindar, kindar, yerli ve milli gençlerinizle karşılaştırırsanız yine yüzünüzün kızarası tutar Yılmaz Bey!
Cumhuriyet Halk Partisi dışarılarda dost bulmadı hiç bir zaman kendine. Ancak dostum Trump, kardeşim Esed gibi jargonlar sizlere aittir. Buradan da bir eksi puan yazdık hanenize.
Gelelim terör yakıştırmalarınıza. Bu alçakça bir iftiradır. Cumhuriyet Halk Partisi Kandil’e gitmemiştir! Teröristin ayağına gidip çadır mahkemeleri kurmamıştır. Terör örgütünün alçak ele başısı, bebek katilinin mektuplarını televizyonlardan, meydanlardan okutmamıştır. Eşkiya başının Kırmızı Bültenle aranan , Mehmetçiğimizin aziz kanı hala ellerinde olan terörist kardeşini devletin televizyonlarına REY uğruna çıkarmamıştır! Kendinize gelin , aynaya bakın Yılmaz Bey!
Darbecileri de en iyi siz bilirsiniz. Beraber yürüyordunuz o yollarda Yılmaz Bey!
Mübarek ramazan ayının arta kalan kısmını şu iftiralarınız için tövbe ederek geçirmenizi diliyoruz. Umarız Allah kabul eder. Zira bu kadar büyük günahla işiniz mahşerde çok zor olacak gibi Yılmaz Bey. Bu dünyada da attığınız iftiraların cezasını görmenizi ayrıca diliyoruz PEÇETE uzmanı Yılmaz Bey.
At hırsızlığı, insan kaçakçılığı,
Uyuşturucu müptelalığı,
Bakanınınız daha dün ortaya çıkan yolsuzluğu ve görevden alınması,
Beş-on yerden alınan ballı kaymaklı maaşlar,
Lüks makam araçları... daha neler, neler...
Hepsinden önemlisi 128 milyar Dolar... sizin işiniz çok zor. Hangi birinin üstünü CHP tecavüzcü iddianızla örteceksiniz Yılmaz Bey?”

Editör: TE Bilişim