Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun geçtiğimiz gün site kapalı spor salonunda düzenlenen Ak Parti 7. Olağan kongresinde sosyal mesafenin dikkate alınmamasına tepki göstererek milli bayramlarda virüs var denilerek izin verilmemesini ve kongrelerin hınca hiç kalabalık bir şekilde gerçekleştirilmesine tepki gösterdi. 
Bayramlarda virüs varken mitinglerde virüsün dikkate alınmamasını gövde gösterisi için civar illerden bile katılım olmasını eleştiren Uzun sorumluları esnafın vicdanına bırakarak şu açıklamayı yaptı. 
“AKP’nin pandemi kurallarını hiçe sayarak yapmaya devam ettiği kongreleri, tüm yurtta ‘coşkuyla’ sürüyor.
COVID-19 ülkemiz sınırları içinde ilk görülmeye başladığında oldukça eşitlikçiydi. Zengin, fakir, güçlü, güçsüz ayırt etmeksizin herkese bulaşıyordu .Ancak  AKP’lilerin benzetmesiyle ‘’dünya liderinin’’ büyüsüne kapılıp siyasi mutasyona uğradığını düşünüyoruz.
23 Nisan,19 Mayıs,30 Ağustos,29 Ekim,10 Kasım  gibi Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini kutlayacağımız yada anma yapacağımız milli duygularımızı perçinleyecek  her özel günde ; aman virüs var kutlayamazsınız ,toplanamazsınız diyenler  keyiflerine göre değişken tedbirler açıklamaya başladılar .
Bu milli bayramlarımız yayınladıkları genelgelerle, kendileri tarafından oluşturulan  tören ve kutlama komiteleri  ile  göstermelik  icraat olarak geçiştirildi. Milli bayramını kutlamak isteyen tüm vatandaşları evlerinin balkonlarına hapsettiler. Bu yaklaşım Atatürk’ün ölüm yıldönümü 10 Kasım’da, devam etti. Aman virüs var sizi düşünüyoruz dediler. Oysa ki bu etkinliklerin hepsi kapalı salonlarda değil açık havada kurallara uyularak yapılabilecek etkinliklerdi.
Kendi işlerine gelen her şeyi şova dönüştürmekte beis görmediler. Ayasofya’nın 350 bin kişi ile ibadete açılması, 22-26 Ağustos tarihlerinde Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü etkinliklerinde COVID-19 ile ilgili ne bir genelge, ne de bir yasak olmadı… Hele hele Cumhurbaşkanı’nın keyif çaylı, milletin çay kapmak için birbirini çiğnediği mitinglere COVID-19 hiç uğramadı!
Şunu özellikle belirtmek isterim ;bu kongreler sadece oy kullanacak delegelerle kurallara uyarak yapılabilecekken ,Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın kalabalık olduğu için teşekkür ettiği   AKP kongreleri  göze girme çabasında ki aymazların organizasyonu haline dönüşüyor.  Üstelik hala günlük vaka sayısı 6000 ,7000’ler  civarındayken.
Dünkü AKP kongresinde 600 küsür delegenin yarısı oy kullanmaya bile gelmemiş ,salonda 2000 kişi var .Üstelik civar il ve ilçelerden gelmişler .
Tabanda heyecan yok ama reise hissettirmeyelim, gövde gösterisi yapalım bir tebrikte biz alalım demişler. Aman ne güzel bravo size AKP’liler…
Her gün yüzlerce insan hayatını kaybetmeye devam ediyor ama siz Allah var, gam yok havasındasınız.
Sizleri bir yıldır kepenk açamayan esnafın vicdanına havale ediyoruz…”

Editör: TE Bilişim