CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, kötü hava şartlarının kentte oluşturduğu olumsuzluklarla ve Fevkani Köprüsü konusuyla alakalı olarak açıklamalarda bulundu. Zonguldak Belediyesi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a konuyla alakalı sert tepki gösteren Uzun açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Aylardır Fevkani Köprüsü’nü yıkmaktan bahseden Belediye Başkanı sayın Ömer Selim Alan, son birkaç gündür yaşanan şiddetli yağışların yarattığı tehlikeyi görüp umarız bir ders çıkarır.

Köprünün yıkılmasının, ben yaparım yada yıkıp şehrin önünü açalım diyerek aceleye getirilecek bir konu olmadığı, küresel ısınma ve iklim değişiklikleri sebebiyle bundan sonraki yıllarda da, daha çok böyle hava koşullarına maruz kalacağımızı düşünürsek,köprüyü yıkma inadınız biz Zonguldak halkına çok pahalıya mal olabilir.

Her zaman yaptığınız gibi kimseye gösterilmeyen ve büyük ihtimalle henüz ortada olmayan projenizi bir daha gözden geçirmenizi öneririz.

Kamuoyuna dillendirdiğiniz, derenin üstüne yapacağınızı söylediğiniz  birkaç ‘Kambur köprü’ fikrini de ,Sahil Projesi'nde en güzel manzarası olan yere trafo koyan üst akıldan aldıysanız vay halimize..”