Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, “seçim kararı verilmeden bizim Batı Karadeniz insanı rengini çok fazla belli etmez. Seçim kararı verildikten sonra da aklı selimle hareket eder, Türkiye’nin değişimi için gereken adımı atar diye düşünüyorum” dedi.

Şahin, aynı zamanda ilçede gerçekleştirilen “22. Uluslar arası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali”ne davetli olarak geldiği Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, bazı ziyaretlerde bulundu, festival etkinliklerine katıldı.

Beraberinde DEVA Partisi İl Başkanı Fatih Keleş ve Ereğli İlçe Başkanı Handan Aktimur ile etkinliklerde yer alan Şahin, Yöresel Evler’deki etkinlik sırasında Hakimiyet yayın Grubu sahibi Fikri Kapan’a yaptığı açıklamada, ekonomik olarak ülkenin zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Ülke genelindeki gezi ve ziyaretleri sırasında vatandaşların genel anlamda ‘siyaseten yorgunluğunu’ gözlemlediklerini belirten Şahin, şöyle dedi:

Ancak Ali (Babacan) Beyin ismini andığımız ve onun genel başkan yardımcısı olduğumuzu paylaştığımız zaman da vatandaştan farklı bir sıcak ilgi ile karşılaşıyoruz. Çünkü, geçmiş dönemlerdeki ekonomideki başarının mimarı Sayın babacan’dır. DEVA Partisi olarak siyasetteki dil ve üslubuyla da toplumu kutuplaştırmadan, ötekileştirmeden, herkese kucak açan bir yapımız var. Gittiğimiz her yerde de bu sıcak ilgiyi herkes ve her kesim tarafından görüyoruz. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Ancak şunu görüyorum; belirli bölgeler dışında, toplumun tamamında bir ekonomik sıkıntı var. Bu ekonomik sıkıntı da son dönemde sıcak bir şekilde kendini hissettiriyor. Ve Adalet açlığı… Her kesimde ehliyet ve liyakatsız bir kısım atamaların vermiş olduğu rahatsızlıklar, kamuoyunda vatandaştan bizlere ifade ediliyor.

SEÇİM DÜZLÜĞÜNE GELİNDİĞİNDE…

Bugün Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Kadın girişimcilerin kurduğu kooperatifi, Ereğli’deki yazarların olduğu bir kültür derneğini ziyaret ettik. Her birinde farklı sinerji ve sıcak karşılama ile muhatap olduk. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. İnanıyoruz ki DEVA Partisi olarak da hem Ereğli’de, hem de Zonguldak merkez dahil bütün ilçelerinde gerekli ilgili göreceğiz. Yeter ki o seçim düzlüğüne bir gelelim. Çünkü seçim kararı verilmeden bizim Batı Karadeniz insanı rengini çok fazla belli etmez. Seçim kararı verildikten sonra da aklı selimle hareke eder, Türkiye’nin değişimi için gereken adımı atar diye düşünüyorum.”

FESTİVALİ BEĞENDİ

Şahin, festivale ilişkin görüşlerini ise şöyle açıkladı:

“Gördüğüm güzel gelişme, Ereğli’de bambaşka bir hava var. Ereğli, bu festivalin coşkusunu bölgedeki bütün ilçe ve il merkezleri ile birlikte yaşıyor. İç içe, hoşgörünün, bir ve beraber olmanın vermiş olduğu enerji ile ayrı bir hava yaşatıyor. Başta, davet eden değerli belediye başkanı ve teşkilatları olmak üzere Ereğlililere bu vesile ile teşekkür ediyoruz.”

Şahin, Keleşler Park Otel’de düzenlediği toplantıda da, DEVA Partisi’nin ülke genelindeki çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.