CHP’de Merkez İlçe seçimini Ebru Uzun’un kazanması sonrasında 16 Şubat’ta yapılacak İl Başkanlığı seçiminde mevcut başkan Hakkı Güney’i devirmek isteyen kanatlar GMİS Genel Başkan Danışmanı ve eski İl Genel Meclis Üyesi Turhan Oral üzerinde birleşmeye çalışıyor.
Oral’ın Harun Akın karşıtlığı üzerine kurulu bir oluşumun çabasıyla adaylık açıklaması yapması farklı yorumlara neden oldu. Oral’ın adaylığını açıklamasıyla birlikte daha önce adaylığı gündeme  gelen isimlerden Tahsin Erdem’in nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu. Erdem’in böyle bir durumda adaylığa sıcak bakması beklenmiyor.
Diğer yandan merkez ilçe seçiminde umduklarını bulamayan Halil Furat ve Osman Yayla gibi eski il başkanlarının Turhan Oral ile pazarlık aşamasında oldukları ileri sürüldü. Furat’ın Oral ile Güney’in çekişmesini fırsata dönüştürerek üçüncü aday olarak çıkma ihtimali yükseliyor.
Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş’ın da merkez ilçe seçimlerinde Ebru Uzun’a desteği ile gündeme gelen 22.Dönem Milletvekili Harun Akın’a karşı Turhan Oral’ın yanında oldukları yönündeki öngörüler dikkat çekiyor. Üçüncü bir aday çıkması durumunda safların nasıl şekilleneceğini ise zaman gösterecek.