Saadet Partisi’nin Türkiye’nin 81 ilinde başlattığı “Geçim İttifakı” kampanyası Zonguldak merkez ve ilçelerinde devam ediyor.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, geçim ittifakı çadırında Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ı eleştirerek “Merkezi hükümetin, TOKİ’nin yapmış olduğu devlet bütçesiyle gelen yatırımlarla kendini avutmasın” dedi.

Saadet Partisinin 2023 olağan genel seçimlerine geçim ittifakı ile gireceğini belirten Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, açıklamasına şöyle devam etti:

SAADET PARTİSİ GEÇİM İTTİFAKI KURUYOR
“Saadet Partisi Genel Merkezi geçim ittifakı adı altında bir çalışma başlattı. Türkiye’nin 81 vilayetinde 957 ilçesinde bu çadır çalışmasını kuruyoruz ve Saadet Partisi kimle ittifak yapıyor? Saadet Partisi seçimde kiminle beraber olacak sorusunun cevabı burada. Saadet Partisi geçim ittifakı kuruyor. Saadet Partisi emekliyle, asgari ücretliyle, işsizle, üniversite mezunu genç işsizlerimizle geçim ittifakı çalışması yürütüyor. Türkiye 2023 yılında olağan genel seçimler sattı mahaline girdiği zaman partimiz hangi ittifakın içerisinde yer alacağıyla ilgili bir karar alacak ve çalışmasını sürdürecek.

İKTİDAR EKONOMİK SORUNLARI ÇÖZEMİYOR
Şuan Zonguldak’ın ve Türkiye’nin içinde bulunmuş olduğu durumu hep beraber yaşıyor ve hissediyoruz. Türkiye’nin ekonomik sorunları derinleşiyor ve yaygınlaşıyor. Mevcut iktidar Türkiye’nin ekonomik sorunlarına çözüm üretemiyor. İki haftadır bakanlar kurulu toplanmıyor. Pazar günü yapılacak olan bakanlar kurulu toplantısı yine ertelendi. Vaka sayıları artıyor iktidar ve hükümet tedbir alma noktasında esnafın, vatandaşın tepkisinden çekindiği için bakanlar kurulunu toplayıp okulları açıp açmama noktasında karar veremiyor. Bakanlar kurulu toplantısı zaten prosedür gereği yapılıyor. Burada iki haftadır bakanlar kurulunu toplayamayan bir iktidarla karşı karşıyayız.

BELEDİYE BAŞKANI TOKİ’NİN YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA KENDİNİ AVUTMASIN
Zonguldak’ın şuan içinde bulunmuş olduğu durumu görüyoruz. Belediye Başkanımız bir açıklama yaptı ve yine muhalefete yükleniyor yine muhalefeti eleştiriyor. Sen belediye başkanısın yönetime geldin Zonguldak’ın sorunlarını çözme noktasında gereğini yapmakta memursun. Siyaset çözüm üretme sanatıdır. Siyaset halkın sorunlarını çözme sanatıdır. Siyaset mazeret üretme yeri değildir. Siyasette bir makama geldiğiniz zaman bu ekonomide olur, tarım ve hayvancılıkta olur veya diğer alanlarda olur vatandaşın dertlerini, sorunlarını çözmekte memursunuz. Bu nedenle Zonguldak Belediye Başkanımıza sesleniyorum; Belediye Başkanımız belediye yönetimiyle ilgili ve yetkili kararları alsın, belediyenin borcunu aşağıya indirsin, Zonguldak Belediyesinin çalışmalarını planlasın. Merkezi hükümetin, TOKİ’nin yapmış olduğu devlet bütçesiyle gelen yatırımlarla kendini avutmasın. Yarın bir gün hükümet değişir sen burada ne yaptın diye sorarlar.

TÜRKİYE’NİN SORUNU SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİDİR
Bizim Saadet Partisi olarak Türkiye’nin tüm sorunlarına, dertlerine, problemlerine çözüm bulma noktasında plan ve programlarımız hazır. Türkiye’nin çözümü iktidar değişikliği değildir Türkiye’nin sorunlarının çözümü cumhurbaşkanı değişikliği değildir. Türkiye’nin sorunu düzen değişikliğidir, sistem değişikliğidir ve zihniyet değişikliğidir. Bu zihniyet değişikliğinin adı da Milli Görüş Hareketidir. Adil bir ekonomik düzen kurulmasıdır. Ahlak ve maneviyata dayalı bir eğitim sisteminin kurulmasıdır. Eğer bir ülkede eğitim sistemi ciddi manada dezenformasyona uğramışsa ve dejenere olmuşsa sıkıntı var demektir. İktidarın sorunlara yaklaşım biçimi yanlış ve hatalı! Bu yaklaşım biçimini değiştirmesi gerekiyor.