Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz'ün canlı yayın konuğu oldu. Demirtaş canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. 
Ünal Demirtaş'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Zonguldak’ın bölünmesinden değil, bütünleşmesinden yanayım. Bartın ve Karabük ayrıldı, gitti, Bir yararı oldu mu, olmadı?” dedi.

“Meclis ve parti çalışmaları nedeniyle zaman zaman Zonguldak’tan uzak kalmış olmamız, Zonguldak meselelerine uzak kalmamız anlamı taşımamaktadır. Tabi ki bu bu arada bireysel sorunu olan vatandaşlarımız ile de ilgileniyoruz. Benim ve danışmanımın telefonu 24 saat açıktır. Özel bir durum olmadığı sürece her telefona cevap veririm, yada sonradan geri dönüş yaparım. Çünkü vatandaşlarımızın problemleri dağ gibi… Ulaşılması en kolay milletvekili olduğumu iddia ediyorum. Elimden geldiğince de vatandaşlarımızın cenazeleri veya diğer etkinliklerine katılmaya gayret ediyorum.”

MADENCİ ZAMMI İYİ AMA..!

CHp Milletvekili Demirtaş, Maden işçilerine verilen yüzde 26’lık ücret artışının, gerçek enflasyon karşısında düşük kaldığını iddia ettiği konuşmasında, şöyle dedi:

“Maden işçisinin aldığı yüzde 26 oranındaki zam iyi görünse de, mevcut piyasa koşullarında yine de yetersizdir. Çünkü gerçek enflasyon çok yüksek. Buna rağmen açıklanan resmi enflasyon üzerinde zam almaları güzel ve maden işçimize hayırlı olsun. TTK’daki işçi açıklarının giderilmesi ile ilgili konunun gündeme getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugün 14 bin civarında norm kadrosu bulunan TTK’da 7 bin civarında madenci bulunuyor. Üretimi arttırmamız ve il ekonomisine katkı sağlamak amacıyla işçi alınması lazım.”

EREĞLİ’NİN AYRILMASINA KARŞIYIM

Ünal Demirtaş, Öksüz’ün, Karadeniz Ereğli’nin zaman zaman yeterli hizmet alamamasına yönelik eleştiriler yükseldiğini ve ‘İl olma’ görüşlerinin öne çıktığı sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Zonguldak’ın bölünmesinden değil, bütünleşmesinden yanayım.  Bartın ve Karabük ayrıldı, gitti, Bir yararı oldu mu, olmadı? Eğer Zonguldak bünyesinden 2 İl çıkarmasaydı Büyük Zonguldak olurdu. Zonguldak Cumhuriyetin ilk yıllarında ülke ekonomisinde gelişen ekonomilerde hep ilk 8’in içinde yer almıştır. Ama bunu Büyük Zonguldak olduğu dönemde almıştır. Zonguldak’ı böldünüz, parçaladınız.

TOPTAN’A YAKIŞMADI!

Bu konuda da Sayın Köksal Toptan’ın günahının büyük olduğunu düşünüyorum. Yani Bartın’ı İl yapılması için mücadele eden, çalışan Köksal Toptan’dır. Bu olmadı, yakışmadı. Bu süreci onlar başlattılar ve Zonguldak’a çok büyük zarar verdiler. Zonguldak parçalandığı için yıllardır içinden Bakan çıkaramıyor. Küçülerek başarı elde edemezsiniz, zarar görünsünüz, bir yere varamazsınız. Bu tür tartışmalar Ereğli’de yapılıyor. Yapılabilir de, herkesin görüşü aynı olacak diye bir şey yok. Ama bu tür görüşler Zonguldak’a zarar verir.”

İL'İ VALİ YÖNETİR

Programda, gazetecilerin sorularını da yönelttiği Demirtaş, Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan’ın, “Sayın Demirtaş; olası genel seçimlerde, kdz. Ereğli'de partinizden Zonguldak Milletvekili Aday Adayları sayısında artış olacağı yönünde kulis bilgileri geliyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?” şeklindeki sorusuna  “Ben böyle bir kulis bilgisi almadım” diye yanıt verdi.

Yine Kapan’ın, “Ereğli Belediye Başkanı Partiliniz Halil Posbıyık, son Meclis toplantısındaki gündem dışı konuşmasında; AK Partili Milletvekillerini kast ederek ‘Ereğli'yi Ereğlililer değil, Zonguldaklılar yönetiyor’ ifadesini kullandı. Bu konuda her hangi bir bilginiz var mı?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Başkanın orada söylediği doğrudur, öyle de olması gerekir. Ereğli neticede bir ilçe. Bir ilin idari yapısına baktığımızda Valilik’ten yönetilir. Daha başka nereden yönetilir? Ankara’nın buradaki en önemli temsilcisi Vali. Ama kentin Ereğli’nin sorunlarının çözümü noktasında Ereğli’deki vatandaşların sorunlarından Belediye Başkanımız birinci dereceden sorumlu. Tabi ki Kaymakam da sorumlu.”