CHP Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Barış  Antlaşmasının kabulünün 97. Yıl dönümü sebebiyle  bir basın açıklaması yayınladı.
Uzun, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“24 TEMMUZ 1923`te imzalanan Lozan Antlaşması, Atatürk`ün önderliğinde  Serv’le yok edildiği sanılan bir ulusun yeniden ayağa kalkması, Özgürlüğümüzün, Bağımsızlığımızın, Ulusal Egemenliğimizin uluslararası hukukça onanmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedidir.   
Ulu Önderimiz Gazi  Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün ifadesiyle; "Türk  Ulusuna karşı yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr  antlaşması ile  tamamlandığı sanılmış, büyük bir yok etme eyleminin  yıkılışını  bildirir bir belgedir ve tarihte benzeri görülmemiş bir siyasal zafer yapıtıdır." 
Lozan Barış Antlaşması ile; Ulusal Egemenlik ilkesinin  gerektirdiği  Tam Bağımsızlık sağlanmış aynı zamanda  başta kapitülasyonlar  olmak üzere  yabancılara  sağlanan tüm ayrıcalıklar ve haklar kaldırılmış, Misakı Milli davası uluslararası düzeye ulaşmış, Yurtta ve Dünyada  barışın temelleri atılmıştır.
Bugün; Ülkemizin içinde bulunduğu zor koşullar düşünüldüğünde, Lozan Antlaşmasının ve Atatürk Devrimlerinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin Tapusu olduğu ve korunması gerektiği unutulmamalıdır. 
Türk Ulusuna Bağımsızlığımızı armağan eden Kurtuluş Savaşı şehit ve gazilerimizi, Lozan Barış 
Antlaşmasının mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Lozan Fatihi İsmet İnönü ve silah arkadaşlarını minnetle ve rahmetle anıyorum.
Yaşasın Lozan! Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Türkiye!”

Editör: TE Bilişim