CHP’de hafta sonu yapılacak İl Başkanlığı kongresi öncesinde ilçe başkanları yönetim ve delege üzerindeki etkilerini kaybetti. İl Başkanı Hakkı Güney ile birlikte Turhan Oral ve Murat Pulat’ın aday olduğu başkanlık yarışı öncesinde yoğun bir temas trafiği yaşanıyor.
İlçe başkanlarının yönetimlere danışmadan hangi adayı destekleyecekleri yönünde beyanlarda bulunmaları krize neden oldu. Krizin tavan yaptığı yer Ereğli olurken eski milletvekilleri ile yeni milletvekillerinin hesabı birbirine karıştı.

BAŞKANLAR  TOPLANDI
CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun'un daveti üzerine bir araya gelen ilçe başkanları çok parçalı bir seçim olacağının sinyalini verdi. Seçimin kırılma noktasını oluşturan Ereğli teşkilatının başında bulunan Dr. Eylem Ertuğrul, Murat Pulat’ı destekleyeceğini açıklarken delege üçe bölünmüş oldu. İl Başkanı Hakkı Güney’in, Halil Posbıyık’ı kurultay delegesi olarak yazacağı yönündeki haberlerden rahatsız olduğu gözlenen Eylem Ertuğrul, ‘Murat Pulat’ dedi. 

KİM KİME DESTEK VERDİ?
Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Kozlu İlçe Başkanı Seyfettin Ceylan ve Gökçebey İlçe Başkanı Murat Merdivan mevcut il başkanı Hakkı Güney’i destekleyeceklerini açıkladılar.
Ereğli İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğrul ile birlikte Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal, Murat Pulat’tan yana destek kararını açıklayan isimler oldu. Çaycuma İlçe Başkan Şeref Köktürk ise Turhan Oral lehine destek açıklayan isim oldu.

OYLAR KİMSENİN CEBİNDE  DEĞİL
Bu yapıya göre çok parçalı bir tablo ortaya çıkarken ilçe başkanlarının deklare ettikleri isimlerin aksine pek çok yerde delegeler üç parça oldu. Ayrışmanın en fazla olduğu yer Ereğli ve Çaycuma. İlçe başkanlarının açık şekilde destek olduğu isimlerle ilgili kendi delegelerine hakim olmakta zorluk çektikleri görülürken başkanlara yönelik tepkiler de dikkat çekiyor.

Editör: TE Bilişim