AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun Milli Eğitim Müdürlüğünün 69 Ambarlarına yapacağı 40 Milyon liralık yatırımın Mimarlar Odası Ankara Şube başkanlığının yaptığı itiraz sonucu Mahkeme tarafından durdurulmasına tepki göstererek Zonguldak’ın gelişmesine ve kalkınmasının engellendiğini söyledi.

Mimarlar odasının benzer tutumu Lavvuar projesinde de gösterdiğini dile getiren Zeki Tosun, Odanın amacının ülke ve Zonguldak’ın kalkınmasına siyasi olarak engel olmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Mimarlar odası geçmişte de Lavvuar projesini engellemek için böyle bir tutum içine girerek Bu projenin bugüne kadar yapılamamış olmasına neden olmuştur.

Zonguldak’ın gelişmesi ve kalkınması için büyük ve önemli bir proje olan Lavvuar alanı Mimarlar Odası tarafından engel olunmuştur, hayata geçirilememiştir. Mimarlar odası bir meslek kuruluşu olmaktan çıkmış, ülkenin ve ilimizin kalkınıp gelişmesi önünde engel olan, kalkınmaya dur diyen siyasi bir yapı haline gelmiştir.

Mimarlar Odası meslek kuruluşu olmaktan çıkmış kendisini muhalefet partisi yerine koyarak CHP'nin uzantısı gibi hareket ederek siyasi iktidara ve devlete karşı bir tutum içine girmiştir.

Bugünde Milli Eğitim Bakanlığımızın İlimizde yapacağı, Ödeneğininde hazır olduğu, eğitim camiamızın ilimizdeki önemli bir açığını giderecek olan 40 Milyon Liralık yatırımı engellemiştir.

Ülkemizde olduğu gibi Zonguldak’ta da yapılacak birçok yatırımı Mimarlar odası ya durdurmuş, ya da engel olmaya çalışmıştır.

2023 seçimlerinde de halkımız bu engelleyici ve yatırım, kalkınma düşmanı zihniyete dur diyecektir. Halkımız yapılan bu girişimlere sandıkta cevap verecektir.

Ne yaparlarsa yapsınlar Yatırımlarımıza, ülkemizin ve ilimizin kalkınıp gelişmesine engel olamayacaklar.

İlimizin kalkınmasına, yatırımların gerçekleşmesine güçleri yetmeyecektir.

Halkımızın refahına engel olmayacaklar.

Halkımızın huzurunu bozamayacaklar.”