Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak heyeti Zonguldak Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz; gazetecilerin, Kilimli Sahil Yolu ve tünellerin neden açılmadığı yönündeki sorularına, Kilimli sahil yolunun 5 kez yıkıldığını 5 kez yeniden yapıldığını ifade etti. 
Milletvekili Yavuzyılmaz'ın konuşması söyle:
"Bırakın sahil yolunu Adliye'nin önü bile açık değil. Şunun altını çizmek gerekir: Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yatırımları destekliyoruz zaten. 19 yıldır AK Parti hükümetleri döneminde Zonguldak hak ettiği yatırımı alamamıştır, ödediği verginin karşılığını alamamıştır. Bugün Zonguldaklı'ya 19 yılın sonunda bazı yatırımlar yapıldığı için ki onlar da Cumhuriyet Halk Partisi'ni ittirmesiyle,  zorlamasıyla yapılmıştır, yapılmak zorunda kalmıştır. Bunlara da bir lütuf gibi teşekkür bekleyerek açıklamaları gerçekten çok manidar. Diğer taraftan Kilimli Sahil Yolu evet burada bir yol olmalıdır. Bu doğrudur ancak mühendislik tekniği bakımından ve bilimsel açıdan dalgaları ile birlikte Karadeniz iklim koşullarında bu yolun bir bölümünü büyük bir bölümüne kadar gidiş-geliş güzergahındaki bir güzergahı daha önce tümüyle yok etmiştir. Bütün Zonguldak-Çaycuma ardından yol tekrar yapılmaya çalışıldı. Tekrar Karadeniz'in dalgaları geldi, tekrar aldığı yolu götürdü. Ve son Cumhurbaşkanının açılışına yetiştirmeye çalışırken yolu herhangi bir Dalgakıran herhangi bir tedbir alınmadan neredeyse denize sıfır neredeyse Deniz'le aynı kotta yine bilimsel kurallara aykırı olarak yolu inşaatının tamamlanma ya çalışıldığını gördüm. Bu aşamada da içine mi hayatını tehlikeye atıldığını doğru olan neydi. Doğru olan bu yolun ne geçiß güvenliği sağlanacaktır.
Anneler, babalar, aileler çocuklarını bu yolu kullanacak olan servislerle okula gönderirken bir endişe duymayacaksın. Bu yolda bu güvenlik sağlanmış olacaktır, vatandaşlarımıza sahile ulaşırken bir yol engelli ile karşılaşmayacaksınız. Doğrudan bu sahili kullanabilecektir, hem doğaya uygun olacaktır. Hem yatırım tek bir sefer yapılıp kamu kaynağı düzgün bir şekilde kullanılmış olacaktır Ama günün sonunda ne oldu. 5 kere yolu yapacak para harcandı. Ama ortada hala tam olarak yapılmış bir yol yok. Şimdi AK Partili yetkililer açıklıyor diyor ki: Biz buradaki dolgu işlemini şimdi tamamlayacağız' yani bugüne kadar zaten tam anlayamadılar. Çünkü yapım tekniği yanlış kullanılan, bundan sonra işte yol da açılacak. Ben de hodri meydan diyorum;  yol trafiğe açıldıktan sonra tekrar dalgalar gelir de bu yolda bir zarar hasar bir sorun olursa bedelini de kendileri ceplerinden ödesinler. Vatandaşın ödediği vergilerle aynı yolu 5 kez yapıp da sonra teşekkür beklemek bu yolun yanlış yapım tekniğindeki hataları söyleyenlere de siz yatırma karşısınız diye ona bir kılıf uydurmaya çalışmak maalesef Zonguldak altına ihanet etmektir.
Zonguldak bu yollar yanlış yapım tekniği ve yanlış malzemeler kullanıldığı için 5 kere aynı yolda için 5 kez 5 katı para ödemek zorunda kalmasaydık. Şu ana kadar pek çok Zonguldak'taki altyapı için bitirilmiş olacaktır. AK Partili yetkililer sürecinde kimler zengin edildi nasıl bir rant oluşturuldu?" dedi.