Zonguldak'ın genç avukatlarından ve AK Parti Yönetim kurulu üyesi Çağla Dursun Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkması ve bu konuya gelen tepkileri değerlendirdi. 
Dursun, İstanbul Sözleşmesi nedeni ile ülkemizde başta LGBT örgütleri olmak üzere yurt dışından fonlanan terör örgütleri ve uzantılarıyla birlikte hareket eden bir yapı ortaya çıktığını belirterek sözleşmeden çıkmanın ve kadına şiddetle mücadele konusunda gerekli adımların atılacağını ifade etti. 
Av. Çağla Dursun gelen tepkilere şu şekilde yanıt verdi
“Hadi artık şovu bir kenara bırakıp biraz da objektif bakalım ..
Kadın haklarını iyileştirmek ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye destek amacıyla 2011 de Türkiye tarafından İstanbul sözleşmesi imzalanmıştır.
Bu sözleşmeye binaen 2012 yılında hazırlanan başta 6284 sayılı Ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesine dair kanun olmak üzere birçok yeni düzenlemeyi yürürlüğe sokarak sözleşme zaten iç hukukumuza uyarlanmıştır.Ancak zaman içersinde sözleşmede yer alan “toplumsal cinsiyet” ve “cinsel yönelimler” gibi kavramlar üzerinden ülkemizin toplum ve aile değerlerine uygun olmayan eylem ve söylemler getirilmiştir. Başta LGBT örgütleri olmak üzere yurt dışından fonlanan terör örgütleri ve uzantılarıyla birlikte hareket eden bir yapı ortaya çıkmıştır. Bu gruplar İstanbul Sözleşmesini arkalarına alarak LGBT ideolojisini toplumun tümüne mal etmek istemişlerdir. Bununla birlikte, LGBT ideolojisi; sözleşmeye imza sebebimiz olan kadın hakları ve aile içi şiddetle mücadele konularını tahakküm etmeye başlamıştır. Anlaşma ülkemiz tarafından feshedilerek kadın hakları ve kadına şiddetle mücadele konusunda tüm adımlar her zaman olduğu gibi kararlılıkla atılmaya devam edecektir!”

Editör: TE Bilişim