AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ve AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Ereğli’de düzenlenen Sevgi Barış ve Dostluk Festivali’nde Halil Posbıyık’ın Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya ödül vermesinin ardından sert açıklamalarda bulundu.

“Barış Ödülü’nü verdirmeyi planlayanları vatandaşların vicdanına bırakıyoruz!”

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Chp'li Kdz. Ereğli Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu festivalde; "SEVGİ BARIŞ VE DOSTLUK" ödülü bu sene;

Terör örgütü propagandası yapmaktan hapis cezası alan, PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG Terör Örgütü Eş Başkanına Barış Ödülü veren, TBMM'ye girişi yasak olan, PKK Terör Örgütü Elebaşı bebek katili Abdullah Öcalan'a özgürlük isteyen derneğin kurucuları arasında yer alan ve bu güzide ülkemizin birliğine, dirliğine faydası olacak her türlü çalışmaya karşı çıkan ve dahası Türkiye'nin Ermeni Soykırımı yaptığı iddiasını savunan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı olarak belirleyen iradeyi esefle kınıyoruz. Bu hatayı yapanların acilen hatalarından dönmesi gerektiğini net bir dille belirtiyoruz. Bu kadar olumsuz sıfata sahip olan bir kişiyi bu törende "BARIŞ ÖDÜLÜ"nü verdirmeyi planlayanları ise vatandaşlarımızın vicdanına bırakıyoruz. Allah bu fikirleri olanlara ve destekleyenlere fırsat vermesin.”

“PKK Propagandası yapmaktan ceza alan birisine ödül vermesini kınıyoruz!”

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından ilçemizde düzenlenen Sevgi Barış dostluk Festivali’nde bu yıl Sevgi Barış dostluk adı altındaki ödülün daha önce ‘terör örgütü PKK propagandası yapmaktan’ ceza alan, Türkiye’nin Erminelere sözde soykırım yaptığı yalanını savunan ve terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’a sözde özgürlük platformu kurucuları arasında yer alan Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya verilmesini kınıyoruz.

Bu ödül sağlık çalışanları adına verilecekse ülkesini, milletini seven ve savunan bir sağlık çalışanı bulunamamış mıdır? Ülkemizde ve İlçemizde vatansever ve canını ortaya koyan fedakar o kadar sağlık çalışanı temsilcisi ve sağlık çalışanı varken, adeta bir ‘Terör sevicisi’ ne sağlıkçıları temsil ettiği iddiasıyla ‘Sevgi Barış Dostluk’ ödülü verilmesi tam bir aymazlıktır.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı istediği kişiye istediği ödülü verebilir. Ancak, bu ödül Kdz. Ereğli adına asla verilmemelidir. Kdz. Ereğli halkı vatanseverdir ve Sevgi Barış Dostluk ödülünü adeta bir ‘Terör sevicisi’ kişiye verilmesini asla kabul etmeyecektir.

Kdz. Ereğli Belediye Bsaşkanı Halil Posbıyık’u bu tarihi hatadan dönmeye davet ediyor, ödül listesinden Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’yı çıkartmasını bekliyoruz.”