Ak Parti içinde son günlerin konusu Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar’ı çok sert dille eleştiren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan’ın yaptığı yazılı teşekkür.
Geçtiğimiz aylarda basın ile Uçar arasında gündeme gelen haber, iddia ve polemikler sonrası Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Ak Parti Milletvekilleri’ne yönelik eleştiri ve iftiralar karşısında susmayacağını belirterek; “Milletvekillerimi eleştiren beni eleştirir. Biz bir aileyiz” demişti. Kanal Z’de Murat Altay’ın yönettiği programda konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın hükümetin desteği ile güzel çalışmalara imza attığını belirterek Alan’ı başarılı bulduğunu söylemişti. Posbıyık, aynı televizyon programında bu güne kadar her şartta Selim Alan'a sahip çıkan Hamdi Uçar’ı adeta küçümseyen sert sözleri ile gündeme gelmişti. Yaşanan gelişmeler üzerine başkan Alan'ın; "Milletvekillerimi eleştiren beni eleştirir. Biz bir aileyiz” sözlerinin ne olduğu sorularını akla getirdi.

HALİL POSBIYIK HAMDİ UÇAR İÇİN NE DEDİ?
Ereğli halkından nefret ediyor. Ereğli’nin köylerinde yaşayanlarından da nefret ediyor. Bu Ereğli haklıda, köyleri de beni çok seviyorlar. Neden seni bu kadar seviyorlar diye bana çok kızıyor. Onun için Ereğli’nin girdilerini kısmaya, yatırımlarını engellemeye çalışıyor. Ereğli halkı beni seviyorsa, köylerde yaşayan insanlar beni seviyorsa bunda benim ne kabahatim var. Yoksa biz iyi sevişiriz. Ben onu Trump’a benzetirim. Elmacık kemikleri falan çıkık böyle ama boyu kısa biraz işte keratanın. Biraz boyu uzun olsa tam Trump’tır. Soyadı gibi Uçar böyle. Bir gün kendisine dedim zaten aynen Trump’sın ama boyun kısa geliyor dedim. Benim iyi arkadaşımdır, sevişiriz” diye konuştu. Posbıyık ayrıca Uçar’ın mesleği ile dalga geçercesine; “Hamdi Uçar beni çok sever, bende onu çok severim. Gençliğimde benim pantolon paçalarını dikerdi. Pantolon dikmesini bilmezdi de paçalarını dikerdi. Şimdi orada kirasını indirmiş. Özsüt diye bir yeri var orada bazen muhallebi yiyoruz bazen sütlaç yiyoruz” 

SELİM ALAN, HALİL POSBIYIK İÇİN NE DEDİ?
Zonguldak’ımıza yapılan yatırımlara ve hizmetlere mutlu olduğunu belirten ve bizleri başarılı bulan Ereğli’mizin saygıdeğer Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık’a teşekkür ediyorum. 
Belediyecilikte son derece tecrübeli bir büyüğümüzden bunları duymak bizlere hem gurur veriyor hem de motivasyonumuzu daha da arttırıyor. 
İnşallah, Halil Başkanın Ereğli’mizden gördüklerini şehrimizdeki gönül gözü kapalı olanlar da görür.

HAMDİ UÇAR HALİL POSBIYIK İÇİN NE DEDİ?
"Halil Posbıyık'ın Zonguldak'taki canlı yayınında tarafıma sarf ettiği sözleri dinledim. Siyasi üslubunu hiç beğenmediğimi söylemeliyim. Bu sağlıklı bir adamın sarf edeceği sözler değil. Ereğli'yi sevmediğimi söylemesi doğru değil. Gündemi boşu boşuna meşgul ediyor.
ERDEMİR ile ilgili ‘Gerekirse demokratik hakkımız olan eylemlere başlayabiliriz’ dili ne dilidir biliyor musunuz? 
Bu dil HDP dili, parlamentoda bunu HDP yapıyor.
 Sürekli bölgeyi ayrıştıran, kutuplaştıran, bölüp-parçalayan bir dil kullanıyor. Sayın Posbıyık, burada böyle bir dil kullanıyor. Bu dilden aslında acilen uzaklaşması lazım.  
Malum biliyorsunuz Ereğli’nin İl yapılması veya  Düzce’ye bağlanması gibi böyle içi boş cümleler kullanıyor. Bunlar ne sağlıyor Ereğli’ye, ne katkı sağlıyor? 
2 yıldır belediye başkanı. Sürekli ağlamak üzerine, eleştirmek üzerine, tenkit etmek üzerine, çaresizlik üzerine bir politika izliyor. 
Ya siz belediye başkanı olduğunuz zaman çıktığınızda meydanlara, ‘Bana Erdemir yardım ederse, bana merkezi hükümet yarım ederse, katkı sağlarsa, projeleri yapacağım’ mı dediniz? 
Kaldı ki Ereğli bölgemiz de maddi anlamda en güçlü ilçelerimizden bir tanesi. Hiçbir zaman mazeret üretebilecek ilçe değil. 
Zonguldak merkez ile ilgili konuşuyor. 
Ereğli’nin İller Bankasından aldığı pay, Zonguldak merkezin aldığından daha fazla. Ya burası ağlama yeri değil ki. 
Vatandaş sizi, ağlayın diye göndermedi oraya. Mazeret bulun diye göndermedi. Belediye Başkanı buraya bir şey kazandırmıyor, bir katkı sağlamıyor. 
Psikolojisi bozulmuş belli ki. 
Bir şey üretemeyeceğini de anlamış kendisi. Projeden ziyade sürekli bir yerlere saldırarak, birilerini eleştirerek, birilerini tenkit ederek gündemde kalmaya çalışıyor.”

Editör: TE Bilişim