İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen siyasi isimleri aday yapılacağı sözü vererek İYİ Partiye katılmalarının sağlandığına yönelik iddialara yanıt verdi.

Erkmen adaylık sözü verildiği iddialarını “Genel Merkezimizin vereceği karara göre seçimlerde aday olarak gösterilir veya değerlendirilir. Dolayısıyla Genel Merkezin yerine geçip İl Başkanı olarak benim söz verdiğimi iddia etmek abestir, gerçek dışıdır” sözleri ile yalanladı.

İl Başkanı Erkmen’in açıklaması şu şekilde:
“ Bazı yerel basın organlarında İyi Partinin yükselişine ve genelde olduğu kadar yerelde de her geçen gün ivmesinin artmasına paralel yorumlar yapılmaktadır. Bunların bir kısmı iyi niyetli yorumlar olsa da, bazıları ise yükselişi engelleme, parti içini karıştırmaya yönelik şahsi hesapları olanların çıkardığı dedikoduların duyumuna dayalı yorumlar olduğunu gözlemliyoruz.

İyi Partiye teveccüh olduğu doğrudur. Ancak siyaseti az çok bilen herkesin tahmin edeceği üzere kimseye söz vererek partiye davet olmaz. Partiye her katılan ya da mevcut üyelerin parti için çalışması, gayret sarfetmesi sonucu herkesin günü geldiğinde performansına, karşılığına göre Genel Merkezimizin vereceği karara göre seçimlerde aday olarak gösterilir veya değerlendirilir. Dolayısıyla Genel Merkezin yerine geçip İl Başkanı olarak benim söz verdiğimi iddia etmek abestir, gerçek dışıdır. Bunlar insanları birbirine düşürmek için yapılan senaryolardır. Yine aynı şekilde ne bizim kendileriyle, ne de onların bizimle teması olmayan kişilerin isimlerinin zikredilip, yazılıp çizilmesi öncelikle o kişilere haksızlık olarak tarafımızdan algılanmaktadır. Bizler İyi Parti olarak ülkemizin yönetim şeklinden rahatsız olan, ülkemizin iyi yönetilmediğine inanan, hukukun üstünlüğünü savunan, ekonomik sorunların bu hükümetle çözülemeyeceğini düşünen, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan partili, partisiz tüm hemşehrilerimizi şahsi çıkarı için değil, ülkemizin geleceği için İyi Parti çatısı altında toplanmaya, ülkemizin yönetiminde tek kişinin değil demokrasinin galip gelmesi yönünde yanımızda olmaya davet ediyoruz. Katılan tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz.

İyi Parti halkın içinde, halkın sorunlarını sürekli dinleyen ve dillendiren güvenilir Lideri Sn. Meral Akşener'in öncülüğünde halkımızın umudu olmuş, yapılacak ilk seçimde ülkemizi yönetmeye talip ve yine halkımızın teveccühü ile bunu başaracağına inanan, Liderinden en alt kademesindeki üyesine kadar bütünlük içinde bir partidir. Her partide olduğu gibi şahsını düşünüp farklı fikirler dile getiren kişiler olabilir, bunları da biz partinin bütünlüğüne, kurumsal kimliğine zarar vermediği sürece zenginlik olarak değerlendiririz. “