Zonguldak’a AK Parti dışında gelen genel başkan ya da yöneticilerin TTK’da yerin altına giremediklerini belirten Yavuz Erkmen “Ayrımcılığa karşıyız. Bunu da kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na bugüne kadar diğer partilere yapılan ayrımcılığın neden olduğunu sorduğumuzda yine cevap vermeyeceklerini biliyoruz” dedi.
İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen’in açıklaması şöyle:
"Dünkü yerel basın haberlerinde AKP Ereğli İlçe Başkanı Sn. Saffet Bozkurt’un ilçe yöneticileri ile birlikte TTK Kurumuna ait Armutçuk Ocağına girdikleri ve incelemede bulunduklarına ilişkin haberleri okuduk. Bu olay bize AKP iktidarının adalet anlayışını yansıtması açısından somut bir gösterge olmuştur. Zonguldak kamuoyu hatırlar. Daha önce ilimizi ziyarete gelen Siyasi Parti Genel Başkanları ocaklara inerek, inceleme yapmak istediklerinde maalesef izin verilmemiş bu yüzden kimi inmekten vazgeçmiş kimi de özel maden ocaklarında gerekli inceleme yaparak, konu hakkında bilgi almışlardır.

Demek ki AKP Kadın Kolları, Gençlik kollarının incelemesi, işçilerle beraber yemek yemesi, çalışmalar hakkında bilgi alması bir Siyasi Parti Genel Başkanının kurumu ziyaretinden daha önemli görülüyor. Şimdi bu bilgilenme sonrası umarız Armutçuk Müessese Müdürlüğündeki işçi açıkları mutlaka giderilecektir. Çünkü bilgilendirme karşılıksız kalmamalı.

Biz AKP heyetinin incelemesine karşı değiliz. Ayrımcılığa karşıyız. Bunu da kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na bugüne kadar diğer partilere yapılan ayrımcılığın neden olduğunu sorduğumuzda yine cevap vermeyeceklerini biliyoruz.

Bu açıdan bir parti lideri geldiğinde veya bir parti ocak ziyareti düşündüğünde Armutçuk müessesine ziyaret yapılmasını, bizim de öyle yapacağımızı kamuoyuna duyuruyor, AKP heyetinin ziyaretinin somut sonucunun işçi alımı olarak en kısa sürede göreceğimizi bekliyor, aksi takdirde bunun işgüzarlık olduğunun kamuoyunca değerlendirileceğini biliyoruz. Şimdi bekliyoruz. Hadi görelim diğer partilere verilmeyen AKP’ye izni verilen gezinin sonucunu. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz"

Editör: TE Bilişim