Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 2019 yılı Alaplı’da özellikle halka Belediye hizmetlerini ulaştırma noktasında çok verimli geçtiğini, ‘’halkımızın istek ve taleplerini en iyi ve hızlı bir şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını’’ söyledi.

İlçemizde değişim adına çok büyük hizmetlere imza attıklarını ifade eden Tekin, “31 Mart Yerel seçimlerinde yüzde 61 oyla bizleri tekrar bu göreve seçen Alaplı halkına öncelikle yürekten teşekkür ediyorum. Biz göreve başladığımız 2014 yılından bu yana her zaman halkımızın içinde olduk. Deyim yerindeyse hep sokaklarda olduk. Sokakta vatandaşlarımızın içinde olduk. Hiçbir vatandaşımıza o partili yada bu partili, yada şu siyasi görüşte diyerek asla ayrım yapmadık. Göreve geldiğimiz günden bu yana Alaplı’mızın her köşesine eşit ve adil hizmet etmeye çalıştık. Bölüp, bölüştüren değil, her zaman birleştirici olmaya çalıştık. Yani açıkçası biz en büyük yatırımımızı insanımıza yani halkımıza yaptık. Halkın içinden geldiğimizi bir an bile unutmadık. 31 Mart yerel seçimlerinde ki başarımızın altında yatan en büyük sır da buydu belki de.”

ACİL HİZMETLERDEN BAŞLADIK
‘’Belediye Başkanı olduğumuz günden beri güzel çalışmalar içinde bulunduk. Aynı hızla çalışmaya devam ediyoruz. Alaplı'da değişim adına çok işler yaptık. Alaplı'nın yüzde 70-80'ini toparladık. Alaplı'ya yapılması acil olan hizmetlerden başladık. Dolgu alanını yaptık. Oyun grupları, oturma grupları, mescit, amfi tiyatrosu, tenis kortu, voleybol ve basketbol sahaları gibi donatıları hizmete geçirdik. Alaplı’da öncelikle vatandaşlarımızın ve halkımızın rahat bir nefes alabilecekleri bir sahile ihtiyaçları vardı. Biz de ilk olarak vatandaşlarımızın bu ihtiyacını göz önüne alarak, Alaplı Sahil Park’ta çalışmalara başladık. Vatandaşlarımız, bundan önce Ereğli ve Akçakoca gibi yerlere gitmek zorunda kalıyorlardı. Şimdi Akçakoca ve Ereğli gibi ilçelerden bizim sahilimize gelen vatandaşlar var. Bizim sahilimiz diğer sahillere göre çok daha farklı. Biz sadece sahil yapmadık. Vatandaşlarımıza sahilde evlerinden kendi getirdikleri yiyecekleri yeme, semaverde çay demleme ve hatta mangal yapma imkânı tanıdık. İnanın bunu bu bölgede kolay, kolay hiçbir ilçenin sahilinde yapamazsınız. Alaplı sahilinin belki de en önemli ayrıcılıklarından biri de bu. Ramazan aylarında vatandaşlarımız evlerinden getirdikleri yiyeceklerle iftarlarını sahilde yapıyorlar. Ve bizi gördüklerinde bizlere teşekkür edip, ‘Allah razı olsun’ diyorlar. Sahip Parkta çok güzel etkinlikler düzenledik. Bunların en önemlisi 30 Ağustos Zafer Bayramında İrem Derici konseriydi. Binlerce Alaplılı Zafer Bayramını doyasıya kutladı. Sahilimizde eksik kalan çalışmaları önümüzdeki süreçte hızla tamamlayarak, Karşıyaka sahil bandımızla birleştirip, Karşıyaka sahilimizi de en kısa zamanda hizmete açmaya çalışacağız.”

MAHALLELERİMİZE HİZMET GÖTÜRDÜK

‘’Biz 2014 yılı seçimlerinde seçilmeden önce şunu söylemiştik. Biz 6 ay değil 60 ay Alaplı’nın Belediye Başkanı olacağız demiştik. Ve dediğimiz gibi yaptık. 60 ay boyunca aralıksız bir şekilde çalıştık. Alaplı’mızın daha önce yıllarca hiç hizmet alamamış mahallerine hizmet götürdük. Çamurdan, karanlıktan yürünemeyen yollarını çamurdan kurtarıp aydınlattık.2019 yılında 3 Evler yanında imara açtığımız yolu betonlayarak halkımızın hizmetine açtık. En önemlisi Çekirdek tepe Anaokulunu yanındaki yokuşu betonlayarak hem yaya hem de araçların kullanabileceği modern bir hale getirdik. Bu ve bunu gibi hizmetlerimiz 2019 yılında mahallerimizde devam etti. 2020 yılında da aynı tempo ve hızla halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim