Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mithat Bülent Bağcı, hükümetin gündeme getirdiği ve milyonlarca memurun müjdeli haber beklediği 3600 Ek gösterge konusunda açıklama yaptı. Bağcı açıklamasında 3600 ek gösterge için belirli meslek grupları üzerine yoğunlaşılmasına karşı çıkarak bütün memurlar için hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Mithat Bülent Bağcı’nın açıklaması şu şekilde:

Bütün kamu görevlilerinin 3600 ek gösterge sorununu çözmeyen bir düzenlemenin var olan sorunları derinleştirmekten öteye gitmeyecektir.

Sadece 4 meslek gurubunun (öğretmen, polis, hemşire ve imamların)ek gösterge rakamlarının 3600’e yükseltilmesi sorunları derinleştirmekten öteye gitmeyecektir. Türkiye Kamu-Sen olarak bizler de ek gösterge konusunun bütün memurların uzun yıllardan gelen beklentisi olduğunu ve yalnızca belli meslek grupları için değil bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğini ifade etmiştik.   

Mevcut ek gösterge düzenlemesi, kendi içinde tutarsızlıklar ve adaletsizlikler içermektedir. Bu nedenle zaten revizyona muhtaç bir durumdadır. Bu bakımdan ek gösterge sorunu yalnızca belli unvanlardaki kamu görevlilerinin değil bütün memurlarımızın kanayan yarasıdır. Bilhassa ek gösterge uygulamasından hiç faydalandırılmayan yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları başta olmak üzere emekli maaşları son derece düşük olan tüm kamu görevlilerinin ek göstergelerle ilgili beklentisi vardır.

Türkiye Kamu-Sen olarak yıllardır, kamu görevlilerinin emeklilik sorunlarının başında ek gösterge uygulamasının eksikliğinden kaynaklı sorunların geldiğini ifade etmekteyiz. Dolayısıyla ek gösterge rakamlarının bir an önce detaylı bir çalışma yapılarak hiyerarşik düzene göre yeniden belirlenmesi, ek gösterge alamayan personelin de bu uygulamadan faydalanmasının sağlanması, bütün memurların emekli maaşları için son derece önemli bir maaş unsuru olan ek gösterge rakamlarının bütün memurlar için 800 puan arttırılması, yalnızca belli unvanlar için öngörülen ek gösterge artışının genele yayılması gerekmektedir.

Bu konuda hazırlanmasına katkıda bulunduğumuz kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda beklemektedir. Sorunun çözümü noktasında farklı arayışlara girmeye gerek de yoktur. Ek gösterge konusu taleplerimiz çerçevesinde değerlendirmeye alınmalıdır. Konfederasyonumuz, ek gösterge sorununun ifade ettiğimiz biçimde ele alınarak bir an önce çözüme kavuşturulmasını istemekte ve beklemektedir. Bunun dışındaki her uygulama var olan sorunların derinleşmesine ve memnuniyetsizliğin artmasına neden olmaktan öteye gitmeyecektir.