Kente, hayata ve insana dair tespitleri ile dikkat çeken iş insanı eski siyasetçi Yusuf Yılmaz 1994 senesinde Anap ilçe başkan yardımcısı olduğu zaman yaşadığı ilginç olayı anlattı. Yılmaz, o zamanlar 3 milletvekilinin dost ziyareti nedeni ile toplantıya geç kaldığını ve gereken dersi verdiğini anlatarak siyasi partilerde teşkilatın önemine vurgu yaptı.

Yılmaz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Yıl 1994 ,ANAP ilçe başkan yardımcısıyım. 3 milletvekili, Mustafa Kılıçarslan, Nabi Poyraz, Abbas İnceayar müfettiş olarak gelecek.

Saat 16:00’da toplantı yapacağız bekliyoruz. Saat 19:00 gibi geldiler. Hoş beş den sonra merak ettim sordum, ’Vekillerim geciktiniz. Bir sıkıntı olmadı inşallah.’

‘Yok hiçbir sıkıntı yok, vaktinde geldik de bir dosta ziyarete gittik’ dediler.

Harbi bozuldum. Bunlar bizi ne sanıyorlar. Bizi memuru gibi mi görüyorlardı? Tepem attı. Öyle mi vekilim. ‘Tamam, sizi toplantıya almıyorum. Bu yaptığınızı da kabul etmiyorum. Biz sizin çalışanınız değiliz. Sizi beklemek zorunda da değiliz. Gidin teşkilat başkanına, raporunuzu bu şekilde verin’ dedim.

Ve toplantıya harbiden almadım. Toplantıdan çıktık. Birlikte Kilimli’ye gittik. Rahmetli Parlar, yemek hazırlamış. Yemeğe girmeden, Milletvekili M. Kılıçarslan benimle biraz konuşmak istedi.

Dışarda kaldık kavga ediyoruz. Epeyi zaman geçti, rahmetli Parlar geldi, ‘Yahu millet sizi bekliyor, yemekler soğudu’ deyince içeri girdik. Mustafa Kılıçarslan, ‘Bu Yusuf’un boyu biraz daha uzun olsa idi, bizi Zonguldak’a da sokmazdı’ diyor işi espri ile geçiştiriyordu.

Teşkilat başkanına ne rapor verdiler bilmem ama bu konu hiç gündem olmadı.

Demem şu siyasi partilerde teşkilat önemlidir. Çok önemlidir. Gerektiğinde hatırlatılmalıdır. Yoksa eşek olursan hiç kimse haddini bilmez. Binen çok olur.”

Editör: TE Bilişim