CHP örgütlerinin Türkiye’nin dört bir yanına astırdığı “128 milyar dolar nerede” afişlerinin kaldırılmasına tepki geliyor. Afişlerin toplatılmasının ardından CHP il ve ilçe başkanlıkları binalarına aynı afişler yeniden asılmaya başlandı.

CHP Merkez İlçe Başkanlığında geçtiğimiz gün kaldırılan afiş bugün CHP Zonguldak Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı’nda da asıldı. konu ile ilgili açıklamada bulunan CHP Kdz Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul,
“ Merkez Bankası’nın döviz rezervinde bulunan 128 milyar dolar gizli bir şekilde harcandı. Bu paranın nereye harcandığını bilmek ve bu paranın nerede olduğunu bilmek vergi veren tüm vatandaşların en doğal hakkıdır. Bizde anayasal hakkımızı kullanıyoruz ve bu paranın nerede olduğunu öğrenmek istiyoruz. Yandaş şirketlerin vergileri affedildi. İhaleler yandaş şirketlere verildi. Halkımız aç, esnafımız aç Vergilerini ödeyemiyorlar zorlanıyorlar. Hayatlarını idame ettirmede zorlanıyorlar. Biz bunu soruyoruz. Bu 128 milyar doları nereye harcadınız? Bu para hepimizin parası. Bunu öğrenmek istiyoruz. Ve tüm Türkiye’de CHP örgütleri olarak bu sesimizi duyuruyoruz. Bunu duyurmak muhalefet olarak bizim görevimiz. Soruyoruz! 128 milyar doları ne yaptınız? Bu para nerede?” dedi.
128 milyar dolar nerede afişinin asılmasının ardından Kdz. Ereğli İlçe Emniyet müdürlüğüne bağlı polis ekipleri parti binasına gelerek afişin kaldırılmasını istedi. 

Asılan afiş polis ekiplerinin müdahalesi ile yarım saat içerisinde parti balkonundan kaldırıldı