Türkiye'de Kovid-19'la mücadele kapsamında birinci ve ikinci doz aşı olanların toplam sayısı 10 milyonu geçti. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da aşı programının planlandığı gibi devam ettiğini söyledi. İşte haberin ayrıntıları...

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs aşılamasında son dakika verilerini paylaştı. Buna göre; Türkiye'de koronavirüs aşısı olanların sayısı 10 milyonu geçti.

Aşı uygulamasında iki doz arası 28 gün sürüyor. covid19asi.saglik.gov.tr adresinden anlık paylaşılan aşılananların sayısı ve illerin aşı haritası görüntülenebiliyor.

Şu ana kadar yaklaşık 3 milyon kişiye koronavirüs aşısı yapıldı. Bakan Koca, "Hedef, nüfusumuzun en az yüzde 60'ının aşılanmasını sağlamaktır" diyerek aşının virüs karşısındaki en büyük silah olduğunu söylemişti.

BAKAN KOCA'DAN AŞI PAYLAŞIMI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Aşı programımız planlandığı gibi ilerliyor. Bugün itibariyle 10 milyon doz aşı yapıldı. Emek veren tüm personelimize teşekkür ederim. Milletimiz en iyisini hak ediyor' dedi.