TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE BESLENME

Doğru beslenerek tüp bebek tedavisinde başarı şansınızı artırabilirsiniz!

Tüp bebek tedavisine başvuran çiftlerin ideal kilolara sahip olmaları tedavide başarı oranını etkileyen en önemli faktörler arasındadır. Aşırı kilolu olan çiftlerin tedavi sürecine dahil olmadan kilo fazlalığından kurtulması şarttır.

Tedaviye başlamadan evvel kalıtsal hastalıklar ve tehlike riski taşıyan hastalıklar göz önünde bulundurularak çiftlere özel hazırlanan beslenme programlarının uygulanması ile tedavi şansı olumlu yönde etkilenebilir. Özellikle kalp, diyabet, romatizma gibi ailesinde hastalık bulunan bireylerde insülin düzeyini koruma altında tutacak doğru beslenme programı hazırlanmalıdır. Doğru beslenme kurallarına uygun geçirilen gebeliklerde gebelik süreci ile beraber doğumun problemsiz bir şekilde geçmesi sağlanabilir.

Aşırı kilo sperm sayısını olumsuz etkiler!

Fazla kilo insanın genel sağlık durumunu olumsuz yönde etkilediği gibi üreme sisteminde de olumsuzluklara yol açabilen bir nedendir. Aşırı kilo erkekte sperm sayısını ve kalitesini olumsuz olarak etkilemektedir. Tüp bebek tedavisine başlamadan önce fazla kilolarından kurtulan erkeklerde döllenme kabiliyeti artmaktadır. Ayrıca sperm sayısında ve hareketinde de artış görülmektedir.

Aşırı kilolardan kurtulan kadınlarda gebelik şansı büyük oranda artmaktadır!

Kadınlarda sıkça rastlanan adet bozuklukları, saç kayıpları, tüylenme, akne ve yumurtlama bozukluğu gibi sorunlar aşırı kilo ile alakalı olarak ortaya çıkmaktadır. Fazla kiloya sahip olan anne adaylarının gebe kalmadan önce ideal kiloya sahip olmaları ile yumurtlama fonksiyonları daha yüksek olmaktadır. Genellikle polistik over sendromu ile karşı karşıya olan kadınlar fazla kilolarından kurtularak gebelik şanslarını arttırabilir. Bu sayede gebelik süresince ortaya çıkabilecek risk faktörlerinde de azalma sağlanır. Fazla kiloların verilmesi ile gebelik döneminde ortaya çıkabilecek yüksek tansiyon, diyabet, düşük ve erken doğum gibi risklerin de önüne geçilmiş olur.

Editör: TE Bilişim