Sağlık Çalışanlarının pandemi sürecinde yürüttükleri çalışma herkes tarafından takdirle karşılandı. 
Covid-19 ile mücadele eden çalışanlara Mart, Nisan ve Mayıs ayında döner sermaye ek ödemeleri tavan seviyede ödendi. 
Uzman hekim 13 bin 450 TL ek ödeme alırken yoğun bakımda çalışan lisans mezunu bir hemşire 2 bin 100 TL laboratuvarda çalışan önlisans mezunu sağlık teknisyeni bin 100 TL Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan lise mezunu sağlık memuru 480 TL, hasta kabulde çalışan yüksekokul mezunu memur 216 TL ek ödeme aldı. Aile hekimleri ve aile sağlığı personeli bu ödemelerden yararlanamadı. Çalışanları ödüllendirmeyi ve motivasyonu artırmayı hedefleyen ek ödemeler, çalışanlar arasında ayrımcılığa neden olduğu gerekçesi ile huzursuzluğa neden oldu. 
Mart, Nisan ve Haziran ayında sağlık çalışanlarına tavandan ödenen döner sermayeler için pandeminin devam etmesi nedeniyle Ağustos, Eylül ve Ekim ayları için de ödenme kararı alındı. 
Covid-19 servislerinde çalışan, PCR testi yapılan mikrobiyoloji laboratuvarında görevlendirilen sağlık çalışanları dışında diğer sağlık çalışanlarının ödemeleri düşürüldü . 
Sağlık kuruluşlarında çalışan din hizmetleri görevlilerine  yüzde 100 oranında ek ödeme kararı alınması ise ayrı bir tartışma konusu oldu. Sağlık Bakanlığı'nın sağlık çalışanlarını ödüllendirmek ve motive etmek için aldığı tavan ek ödeme kararı sağlık çalışanları tarafından tepkiyle karşılandı. Sağlık çalışanları taleplerin bakanlık yetkililerine ulaştırılmasında ve bu konuda kamuoyu oluşturulmasında tüm sendikaların yetersiz kaldığı konusunda hemfikir. 
Bakanlığın yanında sendikalar da çalışanların ve üyelerinin tepkisine maruz kalıyor. Sağlık çalışanları sendikaların göstermelik eylemlerinden ve sosyal medya paylaşımları ile gösterilen tepkilerden oldukça rahatsız. 
Bu konu da ZHABER’e ulaşan bir sağlık çalışanı ; “Sorunlarımıza çözüm bulamayan ve tavan ek ödeme oranları, iş barışımızı bozan uygulamalara dur diyemeyen sendikalardan istifa edeceğiz” dedi. 
Diğer bir çalışan ise; “Biz aynı hastanede arkadaşlarımızla covit-19’a karşı canımız pahasına yan yana çalışırken üye olduğumuz sendika başkanları yöneticileri bir defa bir araya gelip de ne yapabiliriz?” dedi. 
Başka bir sağlık çalışanı çalışan ise; “Üye yapmak için ayda bir ziyarete gelenleri 6 ay boyunca görmedik. Bende istifa ettim. Şimdi ziyaretime gelirler.” dedi 
Pandemi nedeniyle iş yükü artan sağlık çalışanlarının beklentilerine cevap veremeyen sendikaların istifalar karşısında alacağı tavır merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim