Sağ kasıkta bele ve bacağa vuran ağrı genelde birçok insanın yaşadığı sorunlardan biridir. Bu ağrının birçok farklı nedeni olabilir. Farklı nedenleri olan bu sorun kişilerin yaşam kalitesinin düşmesine neden olabilmektedir. Kasık karın ve uyluk arasında yer alan bölümdür. Karnın bitiminden hemen sonrasında başlayan kasık bölgesi bacakların başladığı kısma kadar olan yerdir. En fazla sağlık şikayeti olan vücut bölgesidir.

Sağ kasık kısmında meydana gelen ağrı eğer bacağa vuruyor ise bu durumda kişilerin bu durumu ciddiye alması gerekir. Sağ kasıkta bele ve bacağa vuran ağrı birçok hastalığın belirtisi olabileceği gibi ufak bir problemden de kaynaklı olabilir. Ancak her duruma karşı kişilerin mutlaka bu konuda titiz olması gerekir. Erkeklerde ve kadınlarda görülen kasık ağrılarının nedenleri de birbirinden farklılık gösterebilir.

Kasıktaki Ağrı Bacağa Neden Vurur?

Sağ kasıkta bele ve bacağa vuran ağrı birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu ağrının en önemli nedenleri arasında birçok farklı sorundan bahsetmek mümkün olabilir. Kadınlarda çok fazla görülen bu ağrıların nedenleri arasında şunlardan bahsedilebilir:

  • Over yani yumurtalık kistleri
  • Lenf Düğümü büyümesi
  • Böbrek taşı
  • Osteitis Pubis
  • Gebelik

Gibi durumlar kadınlarda kasık ağrılarına neden olabilir. Sağ kasık ağrısına neden olabilecek durumlar arasında özellikle vajinal enfeksiyonlar da önemli bir nedendir. Kasıkta ortaya çıkan ağrı bel ve bacak ağrılarını da tetikleyebilmektedir.

Sağ Kasık Ağrısı Neyin Belirtisi?

Sağ kasık ağrısı farklı durumların belirtisi olabilmektedir. Bu durum kasık bölgesinde bir lenf düğümü büyümesinin belirtisi olabileceği gibi böbrek taşının da belirtisi olabilir. Genelde hamileliğin dördüncü ve beşinci haftalarında da kasık ağrıları görülebilmektedir. Bunların bir diğer nedeni de embriyonun rahmin iç duvarına geçiş yapıyor olmasıdır.

Bu nedenle sağ kasık ya da normal kasık ağrıları hamilelik belirtisi olarak görülebilir. Bu ağrıların zamanla bel ve bacak bölgesine ulaşması da görülebilen durumlar arasındadır. Sağ kasıkta bele ve bacağa vuran ağrı yaşayan kişiler hamilelik dönemindelerse mutlaka kontrolden geçmek durumundadırlar.

Kasık Ağrısı Bele Vurur Mu?

Sağ kasıkta bele ve bacağa vuran ağrı kadınlarda ve erkeklerde değişik şekillerde ortaya çıkabilir. Kadınlarda adet, hamilelik ya da çeşitli enfeksiyonlar nedeniyle ortaya çıkan bu ağrı birçok önemli hastalığın da tetikleyicisi olabilir. Aynı zamanda genital bir enfeksiyon olması da ciddi sorunlardan biridir. Kasıkta ağrı kas gerginliği gibi bir durum yanında ani bir harekete bağlı olarak da meydana gelebilir. Bele vuran kasık ağrısının genel nedenleri arasında şunlardan bahsetmek mümkün olabilir:

  • Kasıkta oluşan fıtık hastalığı
  • Sınırlı hareket kabiliyetine sahip olmak
  • Kas gerilmesi
  • Ani hareket etmek
  • Lenf bezlerinin şişmesi
  • Testislerin su toplaması
  • Hareketsiz bir yaşam şekli
  • Mesane enfeksiyonları ve testis mesane oluşumu
  • Testis daralması
  • Testis şişmesi

Gibi durumlar da yine birçok nedenden yalnızca birkaçıdır. Bu nedenler genel olarak erkeklerde ortaya çıkmaktadır. Tedavisi yapılmadığında ağrılar ciddi boyutlara ulaşabilmektedir. Eğer kasık ağrısı bele kadar ulaşıyorsa ya da bacaklara vuruyor ise uzmanlar tarafından tedavisinin yapılması gerekir.

Belde Oluşan Kasık Ağrısı Tedavisi

Sağ kasıkta bele ve bacağa vuran ağrı konusunda mutlaka çeşitli testlerin yapılması gerekir. Bu testler sonrasında kasık ağrılarının nedenlerinin belirlenmesi önemlidir. Bir tedavi planı sonrasında uygulamaya geçilerek sorunun kısa süre içerisinde çözümlenmesi sağlanır. Kasık ağrılarının tedavilerinde mutlaka dikkat edilmesi gereken detaylar vardır.

Tedavilerde çeşitli hormonal ilaçlara başvurulabilir. Bununun nedeni ise yumurtlama gününde ya da menstrüasyon esnasında hormonların değişim yaratmasıdır. Eğer ağrılar rahimden, vajinadan ya da yumurtalıklarda meydana gelen bir enfeksiyon kaynaklı ise bu durum çeşitli antibiyotik ya da antiviraller ile giderilebilmektedir. Ancak kişilerin tüm tedavilerini uzman hekimlerin gözetiminde gerçekleştirmesi büyük bir önem taşır.

Sağ Kasık Ağrısına Ne İyi Gelir?

Sağ kasık ağrısı çok ciddi boyutlarda değil ise kişi dinlenerek bu ağrıların giderilmesini sağlayabilir. Vücudun rahatlaması bu süreçte önemlidir. Aynı zamanda lavanta ve rezene çayı gibi bitkisel çaylarla da rahatlama sağlanabilir. Ağrının şiddeti bu süreçte son derece önemlidir. Eğer sizi ciddi anlamda rahatsız eden bir sorun ise doktora görünmeniz kaçınılmaz durumlardan biridir. Ciddi boyutlarda olan bel ve kasık ağrıları bu süreçte cerrahi işlem de gerektirebilmektedir.

Editör: TE Bilişim