Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Öksürüğün birçok sebebi vardır. Öksürüğün tipi ve sürekliliği sebebini belirleyen temel unsurlardır. Öksürüğe ne iyi gelir sorusunu soran herkes anında bir cevap ister. Özellikle insanlar öksürüğe iyi gelen şeyler için en çok doğal yöntemleri araştırmaktadırlar.  Doğal yöntemler ve evde bulunabilen yöntemler ile öksürüğü en kısa sürede çözebilmeniz mümkündür. Bal öksürüğe en iyi gelen besinlerden biridir. En iyi sonucu alabilmek için ise bitki çaylarına bal katabilirsiniz. Bitki çaylarını ılık bir biçimde tüketebilirsiniz. Bitki çayları arasında en çok tercih edilenler ise ıhlamur, yeşil çay, zencefil ve karanfil, zerdeçal gibi karışımlar sayesinde kısa sürede öksürüğünüzün geçtiğini görebilirsiniz. 10 dakikalık demlenme sonrasında bitki çaylarını tüketebilirsiniz.

Öksürük Krizlerine İyi Gelen Bitki Çayları Nelerdir?

Öksürüğe hangi bitki çayları iyi gelir sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Özellikle öksürük krizleriniz tutuyorsa en kısa sürede çözüm sağlayacak bitkisel karışımlar edinmelisiniz. Herkesin evinde bulunan bitkiler ve besinler ile öksürük krizlerinizi azaltacak veya tamamen bitirecek çözümler bulabilirsiniz. Ancak öksürük krizleriniz sık sık tekrarlıyorsa bunun için bir doktor görünmeniz doğru olacaktır. Bu sayede kendiniz için en sağlıklı tedaviyi uygulayabilirsiniz.

Bunun dışında herkes bazen öksürük krizleri geçirebilir. Öksürük krizlerine iyi gelen bitki çayları bu sırada imdadınıza yetişmektedir. Bal ve zencefil ekleyebileceğiniz bitki karışımları öksürüğünüzü yatıştıracaktır. Bunların başında gribe de iyi gelen ıhlamur yer almaktadır. Ihlamur ile birlikte yeşil çay ve adaçayı da öksürüğe iyi gelmektedir.

Sürekli Öksürmenin Sebebi Nedir?

Sürekli öksürük hissi bazı hastalıkların habercisi olabilir. Kronik öksürük olarak da adlandırılmaktadır. Mevsimsel alerjiler sebebi ile olabileceği gibi astım veya akciğer rahatsızlıkları sebebiyle de sürekli öksürebilirsiniz. Sürekli öksürüğü tespit edebilmek mümkündür. Evde öksürüğünüzün kronik olup olmadığını anlayabilirsiniz. Öksürük sırasında bitki çayları kullandığınızda öksürüğünüz geçmezse veya geçtikten hemen sonra tekrarlamaya başlarsa kronik öksürük sahibi olmanız mümkündür.

Sürekli öksürük nedeniyle hayat kaliteniz düşebilir. Yukarıda da belirtildiği gibi pek çok sebebi olabilir. Kronik öksürüğe sahip olduğunuzu tespit ettikten sonra sebebi için bir doktorla görüşmek en doğrusu olacaktır. Böylelikle çözümü için ne yapmanız gerektiğini de öğrenebilirsiniz.

Kuru Öksürük İçin Ne Yapılmalıdır?

Kuru öksürük boğaz gıcıklanması yapar ve günlük hayatınızı olumsuz etkiler. Bu yüzden insanlar sık sık kuru öksürük için kalıcı bir çözüm ararlar. Kuru öksürük basit bir grip belirtisi olabilir. Aynı şekilde kuru öksürük bir başka şeyin sonucu da olabilir. Astım veya reflü de kuru öksürüğe sebep olabilmektedir. Sinüzit veya alerjiler günlük hayatta kuru öksürük sebebi olabilir ve bunlar için birtakım önlemler alınmalıdır.

Kuru öksürüğün geçmesi için yapılması gereken boğazı ve ciğerleri yumuşatacak besinler tüketmektedir. Kuru öksürüğün çözümü için boğazı yumuşatan besinlerden biri baldır. Hatta en etkilisidir. Ancak alerjiniz varsa sadece ıhlamur gibi bitki çayları tüketerek de aynı sonuçları alabilirsiniz. En iyi kür ise yeşil çaya zencefil ve bal katarak kuru öksürüğün önüne geçebilirsiniz.

Öksürüğe İyi Gelen Doğal Çözümler Nelerdir?

Öksürüğe çözüm doğal yöntemlerde yatmaktadır. Öksürük birçok hastalığın sebebi olabilir. Bu yüzden öksürüğün geçmesi adına çözümü bulabilmek için öncelikle sebebi bulmalısınız. Sık sık tekrarlamayan ve 8 haftayı geçmeyen öksürük sizin için zararlı değildir ve çözümleri alerjik ya da basit sebepler nedeniyle olabilir. Ancak sık tekrarlayan öksürükler ve bu öksürükler 8 haftayı geçmişse doktora görünmeniz gerekecektir. Bununla birlikte alerjiniz olmayan tüm bitki çaylarını kullanabilirsiniz. Ilık şekilde tüketerek boğazınızdaki acıyı giderebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim