Bir araştırmaya göre, koronavirüse yakalanmış katılımcıların yaklaşık yüzde 23'ü önceden var olan semptomları bildirdikten sonra, 12 haftadan uzun süren enfeksiyon sırasında yeni başlayan semptomlar yaşadıklarını belirtti.

ABD'de yapılan yeni bir araştırmada, yaklaşık dört Covid-19 hastasından birinin uzun süreli Covid yaşadığı ve semptomların 12 hafta veya daha uzun sürdüğü belirlendi.

Güney Kaliforniya Üniversitesi (USC) araştırmacıları tarafından yürütülen çalışma dahilinde Mart 2020'den Mart 2021'e kadar ülke genelinde yaklaşık 8.000 katılımcıdan, genel sağlıkları ve Covid-19 durumları hakkında iki haftada bir sorulan soruları yanıtlamaları istendi. 

Scientific Reports'ta yayınlanan araştırmaya göre, katılımcıların yaklaşık yüzde 23'ü önceden var olan semptomları bildirdikten sonra, 12 haftadan uzun süren enfeksiyon sırasında yeni başlayan semptomlar yaşadıklarını açıkladı.

BUNLARI YAŞAYANLAR DİKKAT!

Ayrıca araştırmacılar, enfeksiyon sırasında obez olan, saç dökülmesi, baş ağrısı veya boğaz ağrısı yaşayan kişilerin uzun süreli Covid yaşama olasılıklarının önemli ölçüde daha yüksek olduğunu buldu.

USC Leonard Davis Gerontoloji Okulu'nda doktora adayı olan, çalışmanın baş yazarı Qiao Wu, "Uzun süreli Kovid önemli bir halk sağlığı sorunu. Yüzde 23 çok yüksek bir yaygınlık ve milyonlarca insana dönüşebilir" dedi.

Wu, "Uzun süreli Kovid'in yaygınlığı, kalıcı semptomları ve risk faktörleri hakkında daha fazla bilgi, sağlık profesyonellerinin, uzun süreli hastalık geçirenlerin normal hayatlarına geri dönmelerine yardımcı olmak için kaynak ve hizmet tahsis etmesine yardımcı olabilir" dedi.

Editör: TE Bilişim