Zonguldak'ta yaşayan 23 yaşındaki Diyetisyen Tuğçe Çetin yeni yıla girerken kuruyemiş tüketiminde önemli açıklamalarda bulundu.

Çetin en sağlıklısını ve cebe en uygun kuruyemişleri açıklayarak şu ifadeleri kullandı:

“Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşında tüketimi artan kuruyemişlerin sağlığa yararlarını biliyor muydunuz?

Düzenli olarak kuruyemiş yiyerek ömrünüzü yaklaşık 2 yıl kadar uzatabilirsiniz. Haftada en az beş gün, günde bir avuç (ya da yaklaşık olarak 1 bardağın dörtte biri kadar). Beslenmenizde yapacağınız ufak bir değişiklik ömrünüzü uzatabilir.

Hangi kuruyemiş en sağlıklı?

Normalde her çiğ kuruyemişin sağlığa yararı vardır. Ancak birinci sırada gelen cevizdir.

Ceviz antioksidan ve omega-3 değerleri bakımından en yüksek kuruyemişlerden biri ve kanser hücresi büyümesini baskılamada yardımcı. Cevizin şekli beyine benzer ve ceviz gerçekten de beyin sağlığını korumada önemli besinler içermektedir.

Günde önerilen 1 porsiyon miktarı 2 tam cevize tekabül etmektedir.

Cüzdan dostu yerfıstığı

Kuruyemişlerden bahsetmişken ekonomik olarak herkesin alabileceği kuruyemiş grubu olarak yerfıstığına değinmezsek olmaz. Yerfıstığını özellikle spor yapanların tercih etmesinin başlıca nedeni tam bir enerji kaynağı olmasıdır. Çünkü yerfıstığı porsiyonunda tüketildiğinde vücudunuza kilo olarak değil enerji olarak geri döner. Yerfıstığın içerisinde bulunan triptofan, düşük serotoninizi yükseltir. Böylece depresyon, mutsuz ruh halinden sizi korur. Yerfıstığının içindeki E vitamini en çok cilt için faydalıdır. Kısaca çiğ ve porsiyonunda tüketilen kuruyemişlerin faydaları saymakla bitmez.  Yeni yıl da kuruyemiş tercihlerinizi yaparken çiğ kuruyemişlerden yapmayı ihmal etmeyin. 2022 yılı herkese sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim. Mutlu seneler…”

Editör: TE Bilişim