Koronavirüs salgını nedeniyle tedbirlerin üst seviyeye çıkarıldığı bir dönemde evde sağlık hizmetinin önemine değinen Yılmaz; “Bu zor günler de atlatılacaktır. Tedbirli ve dikkatli olmak zorundayız “dedi.

Böyle dönemlerde özellikle risk grubundaki vatandaşların evde tedavilerinin önemini hatırlatan Yılmaz, ekipte görev alan deneyimli personel sayısını arttırdıklarını belirterek şunları söyledi;
“Zonguldak Sağlık Kabini olarak Zonguldak Merkez’de sağlık sektöründe faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Evde ve sağlık kabininde geniş çaplı hemşirelik hizmeti sağlayarak birçok alanda hasta ve danışanlarımıza yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı onaylı ve İl Sağlık Müdürlüğüne de bağlı olarak çalışarak sertifikalı bir kurum olma niteliği taşıyoruz” dedi.

Verilen hizmetler hakkında bilgi veren Yılmaz; “Hem evlerde hem de sağlık kabinimizde çeşitli hizmetler sunuyoruz. Basit anlamda pansuman yapma, dikiş atma, tırnak batması, enjeksiyon ve aşılar, pansuman, yara tedavisi, serum takma, sonda takma ve takibi, tansiyon ölçümü, yanık tedavisi gibi alanlarda hizmetlerimizi sağlıyoruz. Gebeler için de gebelik takibi ve doğan bebeğin durumunun yakından takipçisi oluyoruz. Evde bakım hizmeti de gerçekleştirerek yaşlı bakımı konusunda kolaylık sağlıyoruz” dedi.

İhtiyaçlara sadece ticari boyutuyla değil insani boyutlarıyla baktıklarını hatırlatan Yılmaz; “Zonguldak sağlık sektörüne önemli katkılar sağlama maksadıyla çıktığımız bu yolda, istediklerimizi başarmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yukarıda saydığımız birçok alanda verdiğimiz hizmetle beraber en etkin şekilde evde bakımı gerçekleştirerek aynı zamanda yaşlı insanlara dost oluyor ve onların derdine derman olmaya gayret gösteriyoruz.
Profesyonel anlamda hemşirelik hizmeti sağlayan sağlık kabinimiz, merkezde kolaylıkla ulaşılabilir bir konumda bulunuyor. Vatandaşlarımız gece gündür 0532 0532388 numaralı telefondan bize ulaşabilirler” dedi.

HASTA NAKLİ
Zonguldak Sağlık Kabininin kurucusu Hanife Yılmaz, hasta nakilini profesyonel hemşire eşliğinde bizzat yatağından alarak yaptıklarını belirterek; “Bu nakillerde en başından sonuna kadar hastamızın yanında bulunuyoruz. Bizzat evindeki yatağından bizler alıyoruz” dedi. 

FİYATLAR NE DİYOR?
Hasta veya bakıma muhtaç vatandaşlarla doğru temasın hastanın kendisini iyi hissetmesi için önemini vurgulayan Hanife Yılmaz yapılan hizmetler  ve fiyat tarifesiyle ilgili olarak şu bilgileri verdi.
“Fiyatlarımız 
Enjeksiyon 10 TL
Serum 65 TL
Pansuman 50-100 TL
Kulak yıkama 150 TL
Göz yıkama 65 TL
Yatağında hasta yıkama hizmeti 200 TL
Sonda takma 75 TL
Dikiş atma 50-100 TL
Oksijen hizmeti 50 TL
Nebulizator takımı ve kullandırma 50 TL
Tansiyon takibi 5 TL
Şeker ölçümü 15 TL
Gebelik testi 35 TL
Bebek kilo/boy takibi 15 TL
Grip, zatürre, alarjen aşı, astım aşıları ve virüs aşıları uygulama 20 TL
Evde kan alma 50 TL
Evde idrar numunesi 15 TL
Evde gaita numunesi alma 15 TL
Kulak delme 25 TL
Piercing, hızma, kıkırdak delme 55 TL
Hacamat 100 TL
Tıbbi sülük tedavisi 100 TL
Yatak yarası pansumanı 50 TL
Diyabetik ayak bakımı 100 TL
Tırnak mantar bakımı komple 100 TL
Ptz, İnr takibi comodin takibi 50 TL
Hasta nakil taşıma ücreti (şehir içi) 100 TL
Beslenme sonda takma (NG) 100 TL
Acil yardım uygulaması 100 TL
Kan grubu bakma 25 TL şeklindedir. 
Sağlık danışmanlık hizmetlerimizi ise ücretsiz veriyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim