Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu ile yaptığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, 50 yaş üzeri vatandaşların ve sağlık çalışanlarının yarından itibaren üçüncü doz aşıyı olabileceklerini duyurdu. 
Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle: 
"Bugün itibarıyla yaklaşık 50 milyon doz aşıya ulaşmış bulunuyoruz. İlk doz aşısını olan vatandaşlarımızla ikinci doz aşı zamanı gelen vatandaşlarımızın takvimleri birleştiğinde günde 1,5-2 milyon dolaylarında aşı yapıyor olacağız 50 yaşından büyük vatandaşların ve sağlık çalışanlarının hangi doz aşı olursa olsun 3’üncü doz aşı olması gerektiğini kararlaştırdık.
Vatandaşlarımız hangi aşı olursa olsun 3'üncü doz aşıyı olabilirler. Hastalığı geçirmiş olan vatandaşlarımız aşıyı hastalığın üzerinden 3 ay geçtikten sonra olabilecek.
Elde edilen yeni veriler ışığında BioNTech aşısının ilk dozunu olan vatandaşlarımızın ikinci dozlarını 4 hafta sonra olabilecek şekilde randevu almaları uygun bulunmuştur
Aşıya karşı olmayan ama aşı olmakta tereddüt eden vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Siz tereddüt eder ve geri durursanız bir kişi eksik kalacağız ve her bir eksiğimiz bizi toplumsal bağışıklık hedefimize ulaşmakta geciktirecektir"

Editör: TE Bilişim